Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το Αηδόνι-Kristin Hannah

Καριβό χωριό της Γαλλίας 1939.Κήρυξη του πολέμου και επιστράτευση....Δυο αδερφές η Βιαν και η Ιζαμπέλ με κοινά παιδικά βιώματα αλλά τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες ''καλούνται'' να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό:την γερμανική εισβολή και κατοχή.Η παντρεμένη Βιαν προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειας της (και όχι μόνο) και η 18η επαναστάτρια Ιζαμπέλ αγωνίζεται για την πατρίδα και τα ιδανικά της..Δρουν και αντιδρούν σύμφωνα με τα βιώματα και τα πιστεύω τους, τόσο διαφορετικά αλλά και ίσως τόσο όμοια...Και μέσω της εξαιρετικής περιγραφής της συγγραφέως γεγονότων και χαρακτήρων ζούμε μαζί τους κι εμείς τις αγριότητες,τα βασανιστήρια του πολέμου.Σχέσεις,φιλίες,ανθρωπιά,κουράγιο,αντοχές δοκιμάζονται στη δίνη του πολέμου και οι ανατροπές σε κρατάνε αιχμάλωτο ως την τελευταία σελίδα.
Ποιος είναι ο δειλός και ποιος ο γενναίος,ο πιστός ή ο άπιστος,προτιμότερη ή αλήθεια,η συγκάλυψη της ή και το ψέμα για να μην πληγώσουμε,σκοτώσουμε ή να σώσουμε κάποιον....
Οπως αναγράφεται και στο οπισθόφυλλο "Το Αηδόνι" είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, ένας ύμνος στις αντοχές της ανθρώπινης ψυχής και στη δύναμη των γυναικών.Αποτυπώνει το επικό πανόραμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και φωτίζει ένα κομμάτι της Ιστορίας που βλέπουμε σπάνια: τον πόλεμο των γυναικών.Ένα βιβλίο που πιστεύω αξίζει να διαβαστεί και να υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας!!!



ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Γαλλία, 1939. Στο μικρό χωριό Καριβό, η Βιαν αποχαιρετά τον σύζυγό της Αντουάν που φεύγει για το μέτωπο. Σύντομα οι Ναζί εισβάλλουν στη Γαλλία με ορδές στρατιωτών, φορτηγών και τανκς, με αεροπλάνα που σκοτεινιάζουν τον ουρανό και βομβαρδίζουν αθώους. Επιτάσσουν το σπίτι της κι εκείνη με την κόρη της υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη με τον εχθρό. Χωρίς τρόφιμα, χρήματα και ελπίδες, με τον πόλεμο να θεριεύει γύρω τους, η Βιαν αναγκάζεται να πάρει τη μια σκληρή απόφαση μετά την άλλη για να εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειάς της.
Η 18χρονη αδερφή της Βιαν, η Ιζαμπέλ, είναι μια επαναστάτρια που ψάχνει να βρει νόημα στη ζωή της, με όλο το ριψοκίνδυνο πάθος της νιότης. Γνωρίζει έναν γοητευτικό παρτιζάνο και τον ερωτεύεται όπως μόνο οι έφηβοι μπορούν, απόλυτα. Όταν εκείνος την προδίδει, η Ιζαμπέλ προσχωρεί στην Αντίσταση χωρίς δεύτερη σκέψη...
Με θάρρος, γοητευτική γραφή και διεισδυτική ματιά, η πολυδιαβασμένη συγγραφέας Kristin Hannah αποτυπώνει το επικό πανόραμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και φωτίζει ένα κομμάτι της Ιστορίας που βλέπουμε σπάνια: τον πόλεμο των γυναικών. 

                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου