Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ'' ΚΑΙ ΤΟΥ κ.Δ.ΣΙΜΟΥ ΑΦΟΥ!!!

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο καφέ Ritz η παρουσίαση του βιβλίου ''Τα βατράχια'' του κ.Δημήτρη Σίμου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.Τη βραδιά  διοργάνωσε η βιβλιοφιλική σελίδα ''Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε'' με την υποστήριξη της ομάδας μας ΑΦΟΥ και του βιβλιοπωλείου Σωκράτης Βιβλιοπωλείο - Socratis Bookstore !!!


Την έναρξη της παρουσίασης έκανε ο δημιουργός της βιβλιοφιλικής σελίδας ''Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε'' κ.Χρήστος Κεκές,ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της βραδιάς.Στη συνέχεια είχα την χαρά και τιμή να παρουσιάσω τον κ.Δημήτρη Σίμο στο αναγνωστικό του κοινό μέσω του βιογραφικού του καθώς και με ερωτήσεις που του έθεσα για το έργο του.Το βιβλίο παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο η ποιήτρια κ. Μαρία Φουσταλιεράκη μια και το γνωρίζε πολύ καλά από την ώρα που ....γραφόταν ακόμα!!!!
 Στο τέλος της βραδιάς ο κ.Δ.Σίμος υπέγραψε πρόθυμα τα αντίτυπα του βιβλίου του και φωτογραφήθηκε με το αναγνωστικό του κοινό.Το συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από του αναγνωστικού κοινού και οι συγγραφείς η κ.Ε.Αντωνίου, η κ.Έ.Καγξίδου,η κ.Λ.Σπεντζάρη , η κ.Μ.Πέττα και ο κ.Μ. Ρουσομάνης!!!
Βιβλιοκαφεδάκι πριν την παρουσίαση
ΑΦΟΥδένια φωτογραφία!!!!




















                                                                                Ποιος όμως είναι ο κ.Δ.Σίμος?Ας τον γνωρίσουμε μέσω ενός μικρού βιογραφικού και μερικών ερωτήσεων μου,που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και τον ευχαριστώ πολύ!!!!


                                                           Σύντομο βιογραφικό:
Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε στις 23/12/1987.Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα των οικονομικών,αποφασίζοντας παράλληλα να υπηρετήσει την αστυνομική λογοτεχνία.Φανατικός θαυμαστής της σχολής του Ζορζ Σιμενόν,λατρεύει τον Ιζό και δεν διστάζει να αναγνωρίσει το μεσογειακό νουάρ ως το αγαπημένο του είδος αστυνομικής λογοτεχνίας.


ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το ...βιβλίο και πείτε μου αν θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε. 5 ετών. Ροβινσώνας Κρούσος
ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Διαβάζετε κάποιο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας περισσότερο (κοινωνικό,αισθηματικό,αστυνομικό,.....) και αν όχι ποιο είναι το αγαπημένο σας?? να υποθέσω το .....αστυνομικό?? Το αστυνομικό με έλκει, μεσυναρπάζει, μη πω και ψέματα!!
ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα? Με χαρά. Ιζζό. Σιμενον. Μπουσί. Γαλλική σχολή αστυνομικής λογοτεχνίας. Λατρεία.
ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε? Μια εσωτερική ανάγκη να δείξω πως μπορούμε και εμείς οι Έλληνες να κάνουμε ‘’καλή δουλειά’’
ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας Τα βατράχια και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο? Τα Βατράχια είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους του ανθρώπους που αρνούνται το φιλί της μεταμόρφωσης που φέρνει το παραμύθι. Σε όλους εκείνους που δεν θέλουν να γίνουν πρίγκηπες και πριγκηπέσσες
ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Τα Βατράχια», αποτελούν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με επιρροές από την σχολή του Γαλλικού νουάρ. Πραγματεύεται την ιστορία δολοφονίας ενός κοριτσιού 14 χρονών στην περιοχή της Χαλκίδας και τις συναισθηματικές επιπλοκές που προκαλεί στον πυρήνα της οικογένειας καθώς και έξω από αυτόν. Ο πρωταγωνιστής, αστυνόμος Καπετάνος καλείται να λύσει ένα έγκλημα το οποίο θα τον βυθίσει ακόμα περισσότερο στην άβυσσο των παρελθοντικών του φαντασμάτων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δυο ιστορίες, καθώς στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρεμβάλλεται μια ιστορία από την δεκαετία του 80 περιγράφοντας τα δύσκολα χρόνια δυο μικρών αδελφών. Όπως λέει και το οπισθόφυλλο: Δυο ιστορίες, ένα τέλος!!!
ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Γιατί επιλέξατε την Εύβοια ως τοποθεσία που διαδραματίζεται η ιστορία σας?
Ήθελα να αποφύγω τα μητροπολιτικά κέντρα, για μένα οι συγγραφικές μου προτιμήσεις μου πάνε στα σκηνικά των μικρών κοινωνιών, των επαρχιών! Θεωρώ πως έχει μεγαλύτερο δραματουργικό ενδιαφέρον από τις μουντές εικόνες των πόλεων.
ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Έχετε ξεκινήσει να γράφετε κάτι καινούριο?
Έχω ξεκινήσει έρευνα για το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον ίδιο ήρωα. Ο αστυνόμος Καπετάνος θα εμπλακεί σε νέες περιπέτειε
ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζεται αυτές τις μέρες ?
Άμυνα Ζώνης. Πέτρος Μάρκαρης
ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα μου πείτε μια φράση που σας χαρακτηρίζει/εκφράζει καθώς και ένα ...τραγούδι? καθώς και την αγαπημένη σας ταινία? Φαντάζομαι θα είναι περισσότερα από ένα αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά....
Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να ήταν η τελευταία σου.
Αγαπημένο τραγούδι. Back to black. Amy Wine house
Αγαπημένη ταινία. Το μικρό νησί του Alberto Rontrigez


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου