Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Επιστροφή:το πρώτο βιβλίο της ιστορικής μυθιστορηματικής σειράς Οι κόρες της Ελλάδας που θα καλύπτουν χρονικά τα 200 τελευταία χρόνια.
Μετά από μεγάλη έρευνα η κ.Λαπατά μας μεταφέρει κινηματογραφικά θα έλεγα στην Ελλάδα τ
ου 1800 περίπου, και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά και κυρίως στην Αθήνα.Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που κινείται πάνω στον ιστορικό καμβά της εποχής.''Έκτισε'' τους χώρους που κινούνται  οι ήρωες και μας παρουσιάζει με λεπτομέρειες την Αθήνα της εποχής,τα ήθη,τα έθιμα,τις τελετουργίες(έτσι για παράδειγμα μαθαίνουμε πως μοιράζονταν τα γράμματα,τι γινόταν με τις μοιχαλίδες,πως χτίστηκαν τα ανάκτορα και ......πολλά άλλα).
Κεντρικά πρόσωπα δύο γυναίκες δυναμικές,αγωνίστριες της ζωής γεμάτες έρωτα και πάθος και λάθος και πληγές και..... και.....τόσα άλλα ...Και τριγύρω τους οι άνθρωποι που τους περιβάλλουν με τον ξεχωριστό τους ο καθένας χαρακτήρα,με τα δικά τους πάθη,λάθη.......!Μοναδική σκιαγράφηση χαρακτήρων,μοναδική γραφή και με δόσεις χιούμορ με μετέφερε στον τόπο και το χρόνο και αισθάνθηκα όσο το διάβαζα να ζω και εγώ στην Αθήνα του 1836.Δεν αναφέρω περισσότερα αλλά σας προτείνω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας μια και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ελλάδα μας 200 χρόνια πριν αξίζει πολλά!!!!


ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Μια γυναίκα, κόρη οικογένειας επιφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, επιστρέφει στην Αθήνα του 1836, έπειτα από αναγκαστική εικοσαετή απομάκρυνση απ’ την Ελλάδα. Μια Ελληνίδα με προφίλ για μενταγιόν, η οποία δεν αγαπήθηκε όσο της άξιζε στην πατρίδα της και γι’ αυτό στα μάτια της κρύβει τον πόνο της γυναίκας που της έκλεψαν την εφηβεία, επιστρέφει για να διεκδικήσει πίσω τον εαυτό της, για να εκδικηθεί όσους τη στέρησαν την ταυτότητά της, για να μπορέσει να ζήσει.
Βαθιές πληγές και ανοιχτοί λογαριασμοί προκαλούνται από μια θυσία η οποία κατέληξε σε έναν απαγορευμένο έρωτα, που σημάδεψε τη ζωή μιας αρχοντικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των προεπαναστατικών χρόνων στην Αθήνα. Ατμοσφαιρικές καταστάσεις, μυστήρια και γρίφοι της ανθρώπινης ύπαρξης κυριαρχούν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου η παρουσία του άντρα βαραίνει ασφυκτικά. Εκδίκηση, συγχώρεση και λύτρωση γεννούν έντονα συναισθήματα στους ήρωες αυτής της κοινωνικής τοιχογραφίας. Ως προϊόν ιστορικής έρευνας, καταγράφεται μια λεπτομερέστατη περιγραφή της καθημερινής αθηναϊκής ζωής, με ανάλυση χαρακτήρων και επιμέρους ιστορίες που δένουν με την κεντρική ιστορία και πλουτίζουν την πλοκή. Έρωτες, πόλεμοι, πολιτική, σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων, οθωμανική εξουσία συνθέτουν τον μύθο του αφηγήματος.
Η Φιλομήλα Λαπατά σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου