Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή,  ο αγαπημένος μου σύζυγος με αγκαλιάζει γελώντας, όταν με βλέπει να χάνομαι, κοιτώντας νοσταλγικά έξω από το θολό τζάμι. Πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή… Κι εγώ γέρνω στον ώμο του ασφαλής κι αφήνομαι να συνεχίσω το ταξίδι της φαντασίας μου. Δυνατές μνήμες με γυρίζουν στο παρελθόν και τότε αναπολώ ολάκερο το μονοπάτι της ζωής μου. Δεν έχω ξεχάσει τις οδυνηρές στιγμές που έζησα παιδί. Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Ένιωσα πολύ πόνο και φόβο, συναισθήματα που γιγαντώθηκαν και χάραξαν το είναι μου. Νόμιζα ότι θα με κατάπιναν και θα με κατέστρεφαν ολοσχερώς, όμως τους ξέπλυνε το βάλσαμο της αληθινής αγάπης. Όταν έφτασα στην Αθήνα, έζησα μεγάλες στιγμές δόξας. Ενθουσιώδη χειροκροτήματα που όμως σιγούσαν όταν έσβηναν τα φώτα της ράμπας. Σα κόκκοι άμμου γλιστρούσαν από τα ανοιχτά δάχτυλά μου κι εγώ απέμενα μόνη, αλλά πριν προλάβει να παγώσει η καρδιά μου, με έσωσε μια ζεστή αγκαλιά. Η φήμη μου απλώθηκε κι απέκτησα γνωριμίες, όμως κατάλαβα τελικά πως η πραγματική μου δύναμη ήταν οι άνθρωποί μου.  Έλαβα δώρα κι όλα τα καλά του Θεού αλλά η καρδιά μου τελικά γέμισε πιότερο από τη χαρά της προσφοράς. Κατάλαβα πως ήταν όμορφο να παίρνω αλλά μοναδικό το να δίνω. Στην καριέρα μου έπαιξα ρόλους, πολλούς ρόλους, αλλά με συγκλόνισαν εκείνοι της αφοσιωμένης φίλης, της τρυφερής μάνας, της αγαπημένης συζύγου. Αυτοί έβγαιναν από την ψυχή μου κι αυτοί ήταν η πιο μεγάλη μου αλήθεια! Η πορεία μου προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Κλυδωνίστηκα κι έπεσα πολλές φορές όμως η αγάπη ήταν το κίνητρο για να ξανασηκωθώ και να παλέψω. Και τώρα που τα χρόνια έχουν περάσει, τώρα που είναι Χριστούγεννα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας το μυστικό της ευτυχίας μου :
Δεν επένδυσα ποτέ στην ύλη αλλά στην καρδιά! Γρήγορα διαπίστωσα πως τα πιο σημαντικά πράγματα δεν αγοράζονται με χρήματα κι έζησα ευτυχισμένη γιατί η μεγαλύτερη επένδυσή μου ήταν οι άνθρωποί μου.
Καλά Χριστούγεννα μέσα στο φως στη χαρά! Εύχομαι να είναι η καρδιά σας γεμάτη αγάπη κι αγάπη να καθρεφτίζεται πάντα στα μάτια των γύρω σας.
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

Βαλεντίνα ηρωίδα του βιβλίου ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ Η γητεύτρα των Αθηνών της κ.Δήμητρας Ιωάννου που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS!!!


Περιγραφή:
Ποια είναι η μυστηριώδης Αγγελική και γιατί το όνομά της ταράζει τη ζωή της διάσημης Βαλεντίνας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού στην Ωραία Εποχή των Αθηνών; 

Η συγκινητική ιστορία μιας μικρής υπηρέτριας που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Κακοποιημένη, διωγμένη από την οικογένειά της και κατηγορούμενη για ένα έγκλημα που δεν έκανε, το σκάει μεταμφιεσμένη στην πρωτεύουσα. Διανύοντας με πείσμα την απόσταση από τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου ως τα κομψά αθηναϊκά σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και από τα κακόφημα καφέ σαντάν του Ιλισού ως τα μεγαλύτερα θέατρα της Μπελ Επόκ, καταφέρνει να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο της και να βγει νικήτρια.

Γοητευτικές φιγούρες στο πολυκύμαντο ταξίδι της, η πονόψυχη Αιμιλία, ο λουστράκος Λουκίλης, η καλοαναθρεμμένη Βιργινία, ο κούτσαβος Τσατσαρώνης, η έμπιστη Μπέτυ, ο ιδιόρρυθμος ποιητής Ιάκωβος και πάνω από όλους ο άρχοντας Σέργιος Σγουρός που θα της διδάξει την αγάπη. Μια αγάπη τόσο δυνατή, που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!

Η Βαλεντίνα επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γη των προγόνων της. Μια μεγάλη ανατροπή συγκλονίζει το είναι της, ενώ ζοφερές σκιές παραμονεύουν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, ζητώντας εκδίκηση…

Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην Μπελ Επόκ, την πιο γοητευτική εποχή των Αθηνών, γεμάτο ονειρικές εικόνες και καταιγιστικά συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου