Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΛΥ ΜΙΛΤΟΥ-ΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

«Ήταν ένα κοριτσάκι μόλις δεκαπέντε χρονών και ήταν Χριστούγεννα. Όλα ήσαν όμορφα στολισμένα γύρω, όλοι έλαμπαν ντυμένοι στα πιο επίσημα ρούχα κι εκείνη, σχεδόν παιδί, έφθασε στην εκκλησία ντυμένη στα μαύρα. Παρακάλεσε τη Χαρά και ανέβηκε στο γυναικωνίτη κι εκεί διάλεξε μια απόμερη γωνιά. Εκείνο το πρωινό ξύπνημα τής είχε ανάψει τη νοσταλγία στην ψυχή της, ένιωθε μιαν απέραντη λαχτάρα να είχε κι αυτή μια οικογένεια, να γιόρταζε με τους δικούς της, να ρουφούσε την αγάπη τους. Από τη θέση της έβλεπε κάτω το εκκλησίασμα, όλοι λαμπροντυμένοι, όλοι με τους δικούς τους, με τις οικογένειές τους, γιόρταζαν τη γιορτή της αγάπης. Η Λίνα τι να γιόρταζε;» Με μοναδική ευαισθησία, επειδή πόνεσε πολύ, η Λίνα εύχεται ο καινούριος χρόνος να σβήσει κάθε δάκρυ, κάθε αγωνία και κάθε πόνο. Να μην υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, να βρουν γαλήνη όσοι βασανίζονται, στέγη και μάνας φιλί τα ορφανά παιδιά, μια αγκαλιά ζεστή να ανοίξει για τους έρημους και ξεχασμένους, φωλιά ασφάλειας να βρουν όσοι είναι θύματα από όποια σκοτεινιά. Και όσοι δε γεύτηκαν τη θλίψη και απολαμβάνουν τη χαρά, να νιώσουν τυχεροί και ευλογημένοι, κι αντί να δίνουν προσοχή σε μικροπροβλήματα, ας στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε εκείνους που υποφέρουν. Με ανοιχτή καρδιά και πνεύμα ταπεινό, με κατανόηση κι ευγένεια! Με αγάπη, καλοσύνη αν δώσουμε τα χέρια και τις ψυχές ενώσουμε, όλα μα όλα θα καλυτερεύσουν γύρω μας! Το πιστεύω και το εύχομαι! Καλή χρονιά, αδέρφια όλης της γης, όποιοι και να ’στε, όπου και να ’στε! Χρόνια πολλά!
Λίνα ηρωίδα του βιβλίου ''Λίνα-Για την καρδιά του Φωτεινού'' της κ.Πόλυς Μίλτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλατος!!!!


Τα παιδικά μου χρόνια ήσαν ιδιαίτερα δύσκολα και τα επόμενα, που ακολούθησαν ως τώρα, μια ολόκληρη περιπέτεια. Η ηρωίδα «Λίνα» γεννήθηκε μόλις μπήκα στην εφηβεία, τότε που όλα έβγαιναν από τις σκιές και τους μύθους της παιδικής ζωής και άρχιζε και για μένα, όπως σε κάθε έφηβο, η αναζήτηση της αλήθειας και του ονείρου. Ξεκίνησε στην αρχή ως ένα βιβλίο, αλλά σιγά – σιγά έγινε μια ολόκληρη σειρά, που έκτοτε γραφόταν για χρόνια, ως τώρα. Όλη η ιστορία βασίστηκε σε γεγονότα και καταστάσεις αληθινές, προσωπικά βιώματα ή βιώματα άλλων ανθρώπων που πέρασαν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και οι ήρωές μου βασίστηκαν σε υπαρκτά πρόσωπα που, μέσα από τη μυθιστορηματική πλοκή, έγιναν πρόσωπα του δικού μου παραμυθιού. Η «Λίνα» μιλάει για αλήθειες, πόνους, ίντριγκες, δυσκολίες, θανάτους, απόρριψη, ρατσισμό. Μιλάει όμως και για αγάπη, πολλή αγάπη, ευγένεια και κατανόηση. Γιατί, μέσα από όσα πέρασα, η προσπάθειά μου ήταν να γράψω κάτι που να μην περιγράφει απλά τη θλίψη και τις αναποδιές της ζωής, τη βία και την απόγνωση ή μια σύντομη ερωτική ιστορία. Θα τολμούσα να πω ότι το κάθε βιβλίο ξεχωριστά, αλλά και όλη η σειρά λειτουργεί κάπως σαν ατομική ψυχανάλυση, βοηθά τον καθένα μας να σκύψει μέσα του, να δει με θάρρος τι τον πονά και τι τον απογοητεύει, να σκεφτεί και να πάρει αποφάσεις για τη δική του πορεία. Γιατί η «Λίνα» δε μένει στον πόνο και στην απόγνωση. Αναζητά κάτι περισσότερο, το βάλσαμο και τη λύτρωση της ψυχής. Αν διαβάσεις τα βιβλία μου, αρχίζοντας από το πρώτο, πες μου, βρήκες κάπου τον εαυτό σου; Βρήκες και τα δικά σου όνειρα; Μήπως βρήκες το βάλσαμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου