Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΓΑΠΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

"Είμαι η Ακριβή! Η μάγισσα της αγοράς! Η Κίρκη αυτοπροσώπως! Ζω μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου! Τόχω σπίτι κι αραξοβόλι, λημέρι κι απάγγειο! «Κλειστό λόγω αγάπης» γράφει η πόρτα του! Σε μια από τις σελίδες του σηκώνω ένα μαγαζί στη σκεπαστή αγορά μέσ’ στα Χανιά και πουλάω βότανα, μαντζούνια, γιατρικά, μαγεία και μπόλικη ελπίδα! Μάλλον την ελπίδα δεν τη πουλώ. Τη χαρίζω και την εύχομαι! Ελπίδα για μια χρονιά καλύτερη, ομορφότερη και φαρδιά για να χωράει τις καρδιές μας! Ο καλύτερός μου φίλος... ο γλάρος Αίολος! Του μιλώ! Του δηγούμαι τη ζωή μου! Μου μιλά κι αυτός! Όλα μιλάνε αν τους δώσεις την πρέπουσα σημασία! Τα πουλιά, η θάλασσα, τα δέντρα, ο φάρος στα ριζά του λιμανιού! Μιλά κι η ψυχή και μας δείχνει το δρόμο για ένα «αύριο» γεμάτο φως! Ναι! Εύχομαι και φως! Άπλετο φως στον ουρανό και μέσα στα σώματα! Εύχομαι και χαρά! Κι αφού τη χαρά τη γεννάμε με οδύνες, ας την αδράξουμε κι ας υπάρξουμε μαζί της! Γιατί η ζωή είναι μια σταλιά και δεν αξίζει λυπημένος να τη ζήσεις! Με λένε Ακριβή! Δεν είμαι ηρωίδα μυθοπλασίας! Αν με κοιτάξετε θα με δείτε! Αν με αγγίξετε θα με νιώσετε! Κυλά ο χρόνος, αναποδογυρίζει! Και μεις μαζί! Κι εγώ μαζί σας! Σε γέλιο, σε δάκρυ, σε διεκδίκηση! Γιατί όταν αποφασίσεις να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να διεκδικήσεις τ’ αστέρια, ο ουρανός χαμηλώνει μόνο για σένα!"

Ακριβή ηρωίδα του βιβλίου ''Κλειστό λόγω αγάπης'' της κ.Μαρίας Παπαδάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα!!!

Κίρκη, το ξακουστό μαγαζί με τα βοτάνια και τα μαντζούνια στη σκεπαστή αγορά των Χανίων. Αφού κλείδωσε την πόρτα του, η αέρινη φιγούρα με τα κατακόκκινα μαλλιά κάρφωσε πάνω της ένα χαρτόνι που έγραφε: «Κλειστό λόγω…» Υπάρχει άραγε δικαιολογία για μια μάνα που εγκαταλείπει το παιδί της; Μέχρι πού είναι δυνατόν να φτάσει μια βασανισμένη γυναίκα; Πόσο μπορεί να καθορίσει ένας άντρας τις επιλογές της; Η Ακριβή, η Μάγισσα της αγοράς, με τα σμαραγδένια μάτια της μαλακώνει την ψυχή του ανθρώπου και τη γητεύει, και η Ελπίδα, η γλυκιά μαυρομάτα, κοντά της βρίσκει καταφύγιο από τα λάθη της. Οι δυο γυναίκες θα δεθούν με φιλιά μπιστικιά που θα κρατήσει μια ζωή. Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας όμως έμελλε να τις ρίξει στην ίδια άβυσσο. Αξίζει τελικά κανείς μια δεύτερη ευκαιρία; Θα δικαιωθούν ποτέ τα λόγια της Ακριβής πως όταν αποφασίσεις να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να διεκδικήσεις τ’ αστέρια, ο ουρανός χαμηλώνει μόνο για σένα;

 Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που έγινε θρύλος στην Κρήτη, ξεδιπλώνεται σε αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει μέσα από πικρά παιχνίδια της ζωής, μάγια γιατρικά και αγάπες αθάνατες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου