Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ-ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ο Αλέξης Σοκαρδής, ο ήρωας του βιβλίου «Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση», προς τους αναγνώστες του ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!
Αυτές τις μέρες, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, σκέφτομαι πως…
Έπαψα να αγαπώ εδώ και πολλά χρόνια. Από εκείνο το απόγευμα που έφυγε, όπως έφυγε, ο πατέρας μου. Μπαμ… ακούω ακόμα τον αναθεματισμένο, ξερό ήχο, σύντομο, διαπεραστικό να σκίζει τον αγέρα και να φτάνει κοντά μας. Μπαμ… Κι ύστερα, όλα πήραν τον δρόμο τους. Για μένα χάθηκε πια οριστικά ο παράδεισος, η ευτυχία που βίωσα στην παιδική μου ηλικία έσβησε μέσα στην επώδυνη μνήμη. Σκοτάδι. Κι ένα μίσος που φούντωσε μέσα μου αποζητούσε διέξοδο. Εκδίκηση… Ναι, ήθελα να εκδικηθώ αυτούς που σκότωσαν τα όνειρά μου, αυτούς που έφεραν τη χώρα στο έσχατο σημείο. Έτσι μεγάλωσα. Όμως... τώρα που στέκομαι εδώ μπροστά σας με το όπλο στο χέρι, καθώς τα δάχτυλά μου τρεμουλιάζουν, με στοιχειώνει η παρουσία, ή μάλλον η απουσία, της Ρουμπίνης. Το βλέμμα, το χαμόγελο, η φωνή, το άγγιγμά της. Η Ρουμπίνη ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου. Κι ανέπλιστα κάτι απροσδιόριστο άρχισε πάλι να αργοσαλεύει μέσα μου.
Πίστευα πως η αγάπη μέσα μου είχε νεκρώσει, πως το αίμα στις φλέβες μου είχε παγώσει. Πως τίποτα δεν υπάρχει πέρα από το μίσος. Ήμουν πεπεισμένος πως δε θα μπορέσω ξανά να ονειρευτώ. Ναι, ακόμα και τώρα που χάθηκε η Ρουμπίνη, τώρα που εξαφανίστηκε ανεξήγητα από τη ζωή μου, τώρα που κρατάω το Glock 17 στα χέρια μου, καθώς σημαδεύω και τραβάω τη σκανδάλη, ακόμα και τώρα σας λέω πως η αγάπη υπάρχει. Γι’ αυτό, μέσα στην απελπισία μου, αυτές τις μέρες μπορώ να φωνάξω πως όσο μίσος κι αν μαζέψει κανείς μέσα του, το ξέρω πια καλά, πάντα θα υπάρχει χώρος για την αγάπη. Κι εκεί που υπάρχει αγάπη, μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα.
Έτσι, μ’ αυτή την αναπάντεχη ελπίδα, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα. Και το 2017 να αποδειχτεί για όλους μας καλύτερο, με λιγότερο μίσος, περισσότερη αγάπη.

 Αλέξης Σοκαρδής ήρωας του βιβλίου ''Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση'' του κ.Αμιλιου Σολωμού που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS!!!


21 Απριλίου 1870
Η δολοφονία τεσσάρων επιφανών Ευρωπαίων από τη συμμορία των Αρβανιτάκηδων θα συνταράξει συθέμελα την Ελλάδα. Η Σφαγή στο Δήλεσι, όπως έμεινε γνωστή στην Ιστορία, θα στρέψει την Ευρώπη κατά της χώρας και θα αποκαλύψει τη βαθύτατη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και τη σχέση του με το φαινόμενο της ληστείας. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους από τη σύστασή του, τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο παρασκήνιο, αλλά και την απροκάλυπτη επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στη χώρα.

21 Απριλίου 2013 
Η φρικτή δολοφονία δύο απεσταλμένων της τρόικας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα στρέψουν και πάλι την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη κατά της χώρας. Εν μέσω μιας πολύπλευρης κρίσης, η Ελλάδα θα καταστεί ξανά το μαύρο πρόβατο. Το σημείωμα που θα αφήσει ο δολοφόνος στη σκηνή του εγκλήματος θα συνδέσει το γεγονός με τη Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των Αρβανιτάκηδων θα ξαναζωντανέψει 143 χρόνια μετά.

Ένα μυθιστόρημα που κινείται ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, την εκδίκηση και το καθήκον, την αγάπη και το μίσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου