Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΠΟΤΕ-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Μαρία Προδρόμου μέσω της συνέντευξης της στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

"Κάθισε να σου πω μια ιστορία. Μια ιστορία που μοιάζει με όνειρο και εφιάλτη μαζί. Μια ιστορία δική μου και δική της. Εκείνης, που κρατάω σαν φυλακτό μέσα στην καρδιά μου και που είναι πάντα μέσα στη σκέψη μου. Ακόμη και τώρα. Ναι, ακόμη και τώρα. Εκείνης που ήταν ο θάνατος και η ζωή μου μαζί".
Δύο φυλές που μισιούνται θανάσιμα. Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί. Δύο άνθρωποι που μάλλον δε θα είχαν συναντηθεί ποτέ. Και όμως όταν η μοίρα αποφασίζει, όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά της. Στην Κύπρο του 1974 δύο νέα παιδιά θα ανταμωθούν και θα ερωτευτούν. Η τραγική όμως τουρκική εισβολή και ο φριχτός πόλεμος που καταστρέφει θα αλλάξουν τα πάντα.
Αρκετά χρόνια μετά, μια άλλη ιστορία θα αρχίσει να εκτυλίσσεται. Η Αφροδίτη θα αγαπήσει παράφορα τον Γκόχαν χωρίς καν να τον έχει δει. Και όταν θα αντιληφθεί ότι τον έχει ερωτευτεί, θα είναι πια αργά για να κάνει πίσω. Έτσι, με φόντο μια πλατιά, μπλε θάλασσα και ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, θα τον συναντήσει και θα απολαύσει την ευτυχία.
Τι θα γίνει όμως τελικά; Ο έρωτάς τους θα αντέξει τις θύελλες λησμονώντας ακόμη και τις μνήμες του παρελθόντος;
Έρωτας και πόλεμος. Αγάπη και μίσος. Σε ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που θα σας συγκλονίσει.

Ποιο όμως είναι η κ.Μαρία Προδρόμου;Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!!


                                                                           ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  
Η Μαρία Προδρόμου γεννήθηκε στη Κύπρο.Σούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα,αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες.Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανεόταν ήταν 9 χρόνων γράφοντας παραμύθια.Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο,ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα.Εκτός από τα βιβλία ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων.Της αρέσει να διαβάζει,να γράφει,να ζωγραφίζει και να ταξιδεύει.Έχει γράψει βιβλία που κυκλοφορούν σε Κύπρο και Ελλάδα.''Η Αυγή και το μυστικό του μάυρου διαμαντιού''.''Πέρα από τους Αμμόλοφους'',''Ο άγγελος της ομίχλης'',''Το μονοπάτι των ονείρων'',΄΄Και ύστερα σου λένε έφταιγε η Εύα'', ''Άγριος Γαλάζιος Ουρανός'',''Υπάρχουν Στιγμές που κρατάνε για πάντα'',''Το αρχοντικό της λίμνης'',''Φίλες για πάντα ο κόσμος να χαλάσει'' και ''Όπου πάει η καρδιά''.

Από τις εκδόσεις Μάτι κυκλοφορούν τα βιβλία της :
Τριαντάφυλλα του ανέμου(2014)
Οι κόρες των βράχων(2015)
Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ(2016) καθώς γράφει πυρετωδώς το νέο της βιβλίο.


                                                                                                   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
Ζάκυνθος 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μη υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει τη ψυχή αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντες Ντάντος που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί τον Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστο της νέο προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα θεωρεί το νέο εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης... Η κοπέλα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια.. 

Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα, είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται σαν γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφος της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με ένα γοητευτικό νέο τον Αλέξανδρο θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί… και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου…
Προσπαθώντας να ξεφύγει θα βρεθεί στη Ζάκυνθο στο σπίτι μιας αγαπημένης της θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα... Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.





                                                                                                      ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

''Τώρα είμαστε οι τέσσερις μας ένα.Και ζούμε μόνο η μία για την άλλη!Ότι και να γίνει,όπου και να μας βγάλουν οι δρόμοι που θα διαλέξουμε θα είστε πάντα στην καρδιά μου''. ''Κι εσύ στη δική μας ...Μια ζωή!''

Η Μόνικα,η Βάλια, η Μαρίνα και η Ερατώ μεγαλώνουν μαζί σε μια από τις γειτονιές της πανέμορφης Σαντορίνης.Με θέα το απέραντο γαλάζι,μυρωμένες από τα γεράνια και τις ξερολιθιές,την αλμύρα και τους βράχους της θάλασσας και δεμένες με μια υπόσχεση παντοτινής φιλίας,οραματίζονται η καθεμιά τους κάτι διαφορετικό.
Η ωραία Μόνικα τον έρωτα.Η δυναμική Βάλια την καριέρα.Η ατίθαση Μαρίνα την περιπέτεια και την αναζήτηση του πατέρα της που έχει εξαφανιστεί στη Βραζιλία.Η παρορμητική Ερατώ την εκδίκηση για τον απρόσμενο θάναταο του αδερφού της.
Τρεις από αυτές θα φύγουν.Θα ακολουθήσον το πεπρωμένο και τους στόχους τους.Μονο μιία θα μέινει πίσω.Μία που θα προσπαθήσει να κινήσει τα νήματα της ζωής της όπως επιθυμεί εκείνη,μα...η μοίρα έχει άλλα σχέδια.Για όλες τους...
Σαντορίνη,Μιλάνο,Αθήνα,Αμαζόνιος και τέσσερις γυναίκες με τις ζωές τους κυριευμένες από έρωτα,περιπέτεια,δύναμη,πόνο,εκδίκηση,μυστήριο,φως σε σύγχρονο μυθιστόρημα,φόρο τιμής στην αγάπη και την παντοτινή fφιλία.




   ΕΡΩΤΗΣΗ:1) Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο.Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε:
Καταρχήν Άννα μου να σε ευχαριστήσω πολύ.Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα.Διαβάζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.Ακόμη και πολύ μικρή,στα τρία-τέσσερα μου χρόνια κυκλοφορούσα μ'ένα βιβλίο στο χέρι.Το πρώτο που διάβασα ήταν ''Η Παναγία των Παρισίων'' στην ηλικία των 7 ετών.Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη,που δεν το αποχωριζόμουν.Το έπαιρνα μαζί μου όπου πήγαινα,ένα βιβλίο με χοντρό κόκκινο εξώφυλλο και τη μορφή της Εσμεράλδας,της ηρωίδας στο κέντρο.Από τότε το διάβασα αμέτρητες φορές και έχω ακόμη το πρώτο αντίτυπο που μου είχε αγοράσει ο μπαμπάς μου στη βιβλιοθήκη μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Μου αρέσουν πολύ τα αισθηματικά,περιπετειώδη βιβλία,αυτά που δεν αποτελούν μόνο απλές ρομαντικές ιστορίες μα πλημμυρίζονται από μυστήριο,ίντριγκς,πάθη κλπ,τα ιστορικά μυθιστορήματα και τα αστυνομικά θρίλερ τα οποία διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Έχω πάρα πολλούς  αγαπημένους συγγραφείς. Συγγραφείς που λατρεύω και διαβάζω ανελλιπώς όπως ο Γρηγόριος Ξενόπουλος,ο Γιώργος Πολυράκης, η Ευαγγελία Ευσταθίου, η Γεωργία Κακαλοπούλου,ο Νέσμπο,η Μπρέντα Τζόυς,η Νόρα Ρόμπερτς, ο Έρνεστ Χέμινγουει...Υπάρχουν βέβαια και άλλοι πολλοί,βασικά όμως,όποιου συγγραφέα το βιβλίο μιλήσει στην ψυχή μου καταγράφεται στην καρδιά μου ως αγαπημένος και τον ακολουθώ πάντα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε:
Η συγγραφή πάντα με τράβαγε σαν μαγνήτης από πολύ μικρή ηλικία αλλά έναυσμα πραγματικά για να αρχίσω να γράφω θεωρώ πως αποτέλεσε ο πατέρας μου.Ο ίδιος μου έχει πει πως στα τέσσερα μου χρόνια σηκωνόμουνα στις τέσσερις η ώρα το πρωί,καθόμουνα στη παλιά γραφομηχανή του και χτυπούσα ανελλιπώς τα πλήκτρα.Δεν κατάφερνα φυσικά σε εκείνη την ηλικία να σχηματίσω λέξεις,μόνο σύμφωνα και φωνήεντα χωρίς καμία απολύτως σημασία,εφόσον δεν ήξερα ακόμη να γράφω ,αλλά επειδή ο ίδιος είναι συγγραφέας έβλεπε πως θα ακολουθούσα το δρόμο του.Κι έτσι κι έγινε.Άρχισα να γράφω  παραμύθια - στην ηλικία των 9 χρόνων  έγραψα το πρώτο μου ολοκληρωμένο παραμύθι το οποίο εικονογράφησα κιόλας με δικές μου ζωγραφιές -κι έπειτα στα 14 το πρώτο μου μυθιστόρημα που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη μου ως σήμερα-οπότε ναι.Πιστεύω πως ο πατέρας μου έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σ'αυτή την πορεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Το ''Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ'',αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο σας μυθιστόρημα που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα.Πως ξεκίνησε η συγγραφή του,γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Πολύ σωστά.Το ''Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ'' είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα ενηλίκων που ολοκλήρωσα και το πρώτο μου που εκδόθηκε παρόλο που ξεκίνησα να γράψω το ''Πέρα από τους αμμόλοφους'' όταν σπούδαζα ακόμη δημοσιογραφία στην Αθήνα.Όσον αφορά ''Τα δάκρυα'' το άρχισα όταν ήμουν στα 26 μου,χρειάστηκα δύο ολόκληρα χρόνια για να το τελειώσω και βασική έμπνευση αποτέλεσε για μένα η συζήτηση με μια πολύ καλή μου φίλη και η σχέση της με ένα Τούρκο που είχε γνωρίσει από το διαδίκτυο.Την αμέσως επόμενη μέρα που έτυχε να βολτάρω σε ένα μονοπάτι πλάι στη θάλασσα άκουσα στο ραδιόφωνο του κινητού μου για κάποια οστά αγνοουμένων που βρέθηκαν στα κατεχόμενα και η ιδέα ολοκληρώθηκε.Είχα αποφασίσει πια πως δεν ήθελα απλώς να γράψω μια ρομαντική,ερωτική ιστορία, μα να θυμίσω γεγονότα του παρελθόντος,να παρουσιάσω τον πόνο και την απόγνωση ενός φριχτού πολέμου,να επαναφέρω μνήμες του 1974....Χρειάστηκαν μερόνυχτα έρευνας στη βιβλιοθήκη της πόλης μου χαμένη μέσα σε παλιά κιτάπια και εφημερίδες της τότε εποχής για να μη κάνω κάποιο λάθος και  ήταν εξαιρετικά ψυχοφθόρα η γραφή του ιδιαίτερα,εφόσον αναφέρω συγκεκριμένες μαρτυρίες βασανιστηρίων που βίωσαν άνθρωποι στην εισβολή αλλά είναι ένα ταξίδι που δεν πρόκειται να λησμονήσω ποτέ και που ακόμη και σήμερα,τόσα χρόνια μετά τη συγγραφή του,συγκινούμε  όταν το σκέφτομαι.Να συμπληρώσω εδώ πως έχω κάνει μια σημαντική αλλαγή.Έχω αλλάξει το τέλος του βιβλίου,κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό και πιστεύω πως αυτό θα ικανοποιήσει πιο πολύ το αναγνωστικό κοινό.
Όσον αφορά τον τίτλο προέκυψε γράφοντας τα τελευταία κεφάλαια.Αμέσως μόλις τον σκέφτηκα είπα στον εαυτό μου πως ήταν ξεχωριστός και ταίριαζε απόλυτα με την ιστορία αφού πιστεύω πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόση φρίκη και καταστροφή μπορεί να φέρει ένας πόλεμος.Τώρα για το εξώφυλλο,ήταν αποκλειστική δημιουργία της εξαιρετικής γραφίστριας του εκδοτικού,της Θάλειας Κεφαλίδου που είναι απίστευτα ταλαντούχα και αφουγκράζεται πάντα την ψυχή μου δημιουργώντας με μεγάλη μαεστρία τα πιο υπέροχα εξώφυλλα που αποτυπώνουν απόλυτα τις ιστορίες των βιβλίων μου.Αυτό συνέβη και με το συγκεκριμένο που το θεωρώ μοναδικό.Μόλις το είδα συγκλονίστηκα.




ΕΡΩΤΗΣΗ:6).Στο βιβλίο σας ''Τριαντάφυλλα του ανέμου'',το πρώτο που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μάτι αναφέρεστε ιδιαίτερα στο πεπρωμένο καθώς και στο ενδεχόμενο της ύπαρξης προηγούμενων ζωών.Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα να είχαμε ξαναγεννηθεί στο παρελθόν;
Παρόλο που η θρησκεία μας απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο είναι όμορφο να πιστεύει κανείς πως έχει ζήσει στο παρελθόν,πως ο θάνατος δεν είναι το τέλος και πως υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννηθεί,αν και το τελευταίο μου ακούγεται προσωπικά κάπως τρομακτικό λαμβανομένου υπόψη του αβέβαιου μέλλοντος και των άσχημων καταστάσεων που μαστίζουν τις μέρες μας την ανθρωπότητα.Οι άνθρωποι όμως πάντα ήταν μαχητές και νομίζω ότι με την πίστη,την εξυπνάδα και την αισιοδοξία θα πετύχουν να επιβιώσουν.Το να είχαμε γεννηθεί στο παρελθόν ή να ξαναγεννηθούμε στο μέλλον είναι κάτι που δεν απορρίπτω μα και δεν υποστηρίζω και μανιωδώς.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7).Στο προηγούμενο σας βιβλίο ''Οι κόρες των βράχων'' μας ταξιδεύετε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου ακόμη και στη μακρινή Βραζιλία.Πόσο εύκολο είναι για σας να γράψετε για μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ και ποια ήταν η βασική σας έμπνευση γι' αυτό το βιβλίο;
Δεν είναι και τόσο εύκολο.Πραγματοποιώ μεγάλη έρευνα στο διαδίκτυο για τους συγκεκριμένους τόπους,έρχομαι αντιμέτωπη με την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων,το περιβάλλον,βλέπω εικόνες,διαβάζω άρθρα,παρακολουθώ βίντεο,παρόλ'αυτά όμως λατρεύω  να γράφω για μέρη στα οποία δεν έχω πάει ποτέ.Ίσως είναι και ο δικός μου τρόπος για να ταξιδεύω ούτως ώστε να πετύχω να ταξιδεύω και τους αναγνώστες εφόσον αυτός είναι ο βασικός μου στόχος.Δεν γνωρίζω μάλιστα το γιατί,αλλά μου είναι πιο εύκολο να περιγράφω προορισμούς στους οποίους δεν έχω πάει.Όσον αφορά τη βασική έμπνευση μου γι'αυτό μου το βιβλίο ήταν η φιλία και το κατά πόσο αυτή μπορεί να παραμείνει ανέπαφη και αναλλοίωτη στο χρόνο όταν είναι πραγματική.Τα τέσσερα κορίτσια χωρίζονται μα ποτέ δεν ξεχνάνε η μία την άλλη.Επειδή όμως πρόκειται για σπονδυλωτό μυθιστόρημα που αφορά τέσσερις ιστορίες οφείλω να ομολογήσω πως η έμπνευση μου ήταν ξεχωριστή για κάθε μία από αυτές.Ένα τραγούδι για την πρώτη,το ίδιο το νησί της Σαντορίνης το οποίο λατρεύω για τη δεύτερη,το τρέιλερ μιας εξαιρετικής ξένης σειράς για την τρίτη κι ένα δημοσίευμα σε μια εφημερίδα που ανέφερε την εκδίκηση για την τέταρτη.Γενικά η έμπνευση για κάποιο βιβλίο μπορεί να μου έρθει στο οτιδήποτε.Ακόμη και το παραμικρό,κάτι που φαίνεται αδιάφορο σε κάποιον άλλον εμένα μπορεί να με εμπνεύσει.

Ερώτηση:8)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Αχ πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον.Θα είναι σαν να προδίδω τους υπόλοιπους.Όλοι είναι αγαπημένοι μου,όμως αν θα χρειαζόταν οπωσδήποτε να αναφέρω κάποιον αυτός θα ήταν ο Ρομπέρτο από το βιβλίο μου ''Τριαντάφυλλα του ανέμου''.Ένας άντρας δυνατός,ξεχωριστός,δυναμικός και πολύ παθιασμένος.

Ερώτηση:9)Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο;
Έχω ήδη ξεκινήσει κάτι καινούριο ναι,αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι'αυτό.Εξάλλου έχω ήδη τρία έτοιμα βιβλία στα συρτάρια μου που περιμένουν την έκδοση τους.Το ένα είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα-η πρώτη απόπειρα μου σε αυτό το είδος και πραγματικά ανυπομονώ - το δεύτερο είναι ιστορικό-αισθηματικό και το τρίτο αστυνομικό αισθηματικό,οπότε δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω οτιδήποτε γι'αυτό που γράφω τώρα.Μπορώ όμως να πω πως είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα,εφόσον πρόκειται για ένα καθαρά κοινωνικό μυθιστόρημα που πιστεύω θα συγκλονίσει.

Ερώτηση:10)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Διαβάζω το ''Κάποτε στη Σαλονίκη''της Μεταξίας Κράλλη,αλλά το προχωράω σε πολύ αργούς ρυθμούς επειδή γράφω παράλληλα και μου είναι πολύ δύσκολο όταν γράφω να διαβάζω κιόλας.Όμως απ'όσο έχω διαβάσει -βρίσκομαι στη μέση του-νομίζω πως είναι το καλύτερο της.

Ερώτηση:11)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας,τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως είναι περισσότερα από ένα,αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά...
Είναι πολλά ναι,μα η πρώτη φράση που μου έρχεται στο μυαλό και που είναι αγαπημένη μου είναι ''Στόχευε το φεγγάρι,ακόμη κι αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια'' , το τραγούδι που με αντιπροσωπεύει είναι το All I need των Within Temptation,το τραγούδι που αποτέλεσε επίσης  πηγή έμπνευσης μου για το βιβλίο μου ''Τριαντάφυλλα του ανέμου''και η αγαπημένη μου ταινία είναι το ''The Notebook'' ,μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Νίκολας Σπαρκς .
Ευχαριστώ  και πάλι αγαπημένη μου Άννα,εσένα και την υπέροχη ομάδα σου και εύχομαι κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνεις από καρδιάς.
















2 σχόλια:

  1. Αννα μου αγαπημενη χιλια ευχαριστω. Ηταν μια υπέροχη συνομιλία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Μαρία μου.Ειλικρινά την απόλαυσα.Ελπίζω σύντομα να τα πούμε κι από κοντά στη Θεσσαλονίκη μας Αφού!!!

      Διαγραφή