Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΕΛΚΡΕ'Ι'ΒΙΑ-JULIAN FELLOWES-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Βρυξέλλες, παραμονή της μάχης του Βατερλό όλη η αφρόκρεμα της Βρετανίας συγκεντρώνετε σ'ένα λαμπρό αλλά και ταυτόχρονα τραγικό χορό μια και πολλοί αξιόλογοι νέοι την επόμενη μέρα θα πέσουν στο πεδίο της μάχης.Τη νύχτα εκείνη θα αλλάξει και η ζωή της Σοφίας, κόρης του φιλόδοξου εμπόρου Τζέιμς Τρέντσαρντ που κατορθώνει να παραστεί στο χορό αν και λόγω καταγωγής δεν ανήκει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά οι Τρέντσαρντ ζουν στην Μπελγκρέιβια,μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Βρετανίας όπου ζουν αριστοκράτες και ανερχόμενοι αστοί όπως οι ίδιοι,οι οποίοι έχουν πλέον μεγάλο  πλούτο χάρη στις επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζέιμς.Έχουν  πολλά χρήματα,δύναμη,κινούνται στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας αλλά κουβαλούν και  το μυστικό για ότι συνέβη στη Σοφία εκείνη τη βραδιά....το οποίο κινδυνεύει πλέον να αποκαλυφθεί....Ένα μυστικό που αρχίζει να ψιθυρίζεται στα μέγαρα της Μπελκρέιβια,στην οποία  παρακολουθούμε τη ζωή των τιτλούχων,πλούσιων και όχι(κάποιοι φέρουν κάποιον τίτλο αλλά όχι χρήματα),των υπηρετών τους....οι σχέσεις μεταξύ τους,τις περισσότερες φορές εικονικές χωρίς να επικρατεί η φιλία ή η αγάπη αλλά το συμφέρον...δολοπλοκίες,δωροδοκίες,κουτσομπολιά στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας αλλά και στις χαμηλότερες.
Και ένα μυστικό που αν αποκαλυφθεί θα ανατρέψει τα δεδομένα στη ζωή πολλών,θα αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ τους,τα οικονομικά τους δεδομένα,τη θέση τους στην υψηλή κοινωνία και για κάποιους   την εργασιακή τους θέση.Και όλα αυτά εν μέσω απογευματινών συναντήσεων για ..τσάι στα αριστοκρατικά σαλόνια,μυστικών συναντήσεων σε ύποπτα καταγώγια ή στους διαδρόμους των υπόγειων διαμερισμάτων του υπηρετικού προσωπικού,φιλίες,συμπάθειες ή αντιπάθειες ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής θέσης ή και της ίδιας.Πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη του πλούτου πραγματικού ή εικονικού,τις σχέσεις αγάπης,έρωτα αλλά και μίσους!!!Αποφάσεις παρμένες μετά από σκέψη ή εν θερμώ που αλλάζουν μια ολόκληρη ζωή.....
Μου θύμισε έντονα ταινία εποχής με δούκες,κόμηδες,μπάτλερ,υπηρέτριες,άπιστες συζύγους,χοροεσπερίδες και .....τέια,υπέροχα σπίτια και υπόγεια........ειλικρινά το απόλαυσα!!!!!

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Την παραμονή της μάχης του Βατερλό, η αφρόκρεμα της Βρετανίας συγκεντρώνεται στις Βρυξέλλες, σ’ έναν χορό λαμπρό όσο και τραγικό –πολλοί από τους νεαρούς που διασκεδάζουν εκεί την επόμενη μέρα θα πέσουν νεκροί στη μάχη.
Εκείνη η νύχτα, όμως, θ’ αλλάξει τη ζωή και της όμορφης Σοφίας, κόρης του φιλόδοξου εμπόρου Τζέιμς Τρέντσαρντ…
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι Τρέντσαρντ ζουν στην ακριβή συνοικία της Μπελγκρέιβια –εκεί που η αριστοκρατία συνυπάρχει με τους ανερχόμενους αστούς, όπως οι ίδιοι. Έχουν πλούτη, δύναμη… κι ένα μυστικό: δεν θέλουν να μιλούν γι’ αυτό που συνέβη στη Σοφία εκείνη τη νύχτα.
Το Μπελγκρέιβια είναι η ιστορία αυτού του μυστικού, που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της όμορφης συνοικίας και ενώνει, παρά τη θέλησή τους, δύο οικογένειες και δύο τάξεις κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπηρετών τους. Ενός μυστικού που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στο φως…
Μια εκπληκτική ιστορία φιλοδοξίας, έρωτα και προκατάληψης στο Λονδίνο του 1840.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου