Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΦΟΥ!!!

    Να ’μαι λοιπόν κι εγώ! Είμαι η Βασιλική Διαμαντή και είμαι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Με μεγάλη μου χαρά ανοίγω την πόρτα της καρδιάς μου και σας προσκαλώ να περάσετε. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο να παρουσιάζεις τον εαυτό σου, αν είναι καλό ή αντικειμενικό(;), αλλά σίγουρα είναι μια ωραία πρόκληση. Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό του κάμπου της Καρδίτσας, στο Μαυραχάδες. Από τότε που πήγα στο σχολείο και έμαθα τα πρώτα γράμματα θυμάμαι τον εαυτό μου ερωτευμένο με τις λέξεις. Δύσκολα χρόνια, μα νομίζω πως στάθηκα τυχερή στη ζωή μου γιατί ένιωθα πως με τραβούσαν τα όνειρα. Όποτε τα έβρισκα σκούρα, δραπέτευα στα όνειρα και γλύτωνα. Στο δημοτικό ακόμα, ανάμεσα στα παιχνίδια έξω στις αλάνες του χωριού, έπεσαν στα χέρια μου τυχαία· από κάποιον πλανόδιο που πουλούσε εγκυκλοπαίδειες, δυο λογοτεχνικά βιβλία: «τρεις αγάπες» του Κρόνιν και «Ο Παίκτης» του Ντοστογιέφσκι. Τα διάβασα χωρίς ανάσα, τα λάτρεψα, συγκλονίστηκα, ωρίμασα απότομα, και τότε ο έρωτας για τις λέξεις έγινε πάθος. Ήταν η στιγμή που άρχισα να γράφω και δεν σταμάτησα ποτέ.


Ορμώμενη από τη δεύτερη αγάπη μου, τα Μαθηματικά, σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Εκεί γνώρισα και ερωτεύτηκα τον άντρα μου και σήμερα έχουμε μαζί τρία υπέροχα παιδιά. Από το ελεύθερο επάγγελμα σαν Μηχανικός πέρασα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια σε Γυμνάσιο. Στο χώρο της εκπαίδευσης με κέρδισε πραγματικά ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός των παιδιών και η αναζήτηση της διαδικασίας που επιλέγουν την πορεία της ζωή τους. Ο χαρακτηρισμός που θα μου ταίριαζε είναι «η ταξιδιάρα». Λατρεύω τα ταξίδια και όταν δεν μπορώ να κάνω ένα πραγματικό ταξίδι καταφεύγω στα νοητά!

    Το 2013 έγινε η έκρηξη και το όνειρο της συγγραφής απαίτησε να γίνει πραγματικότητα. Άρχισα να γράφω τις «Μοιραίες Παρεμβάσεις» το πρώτο μου μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από τις «Εκδόσεις Πηγή». Αισθηματικό – Κοινωνικό μυθιστόρημα που ασχολείται με τα λάθη που γίνονται στο όνομα της αγάπης. Θέλησα να δώσω ένα μήνυμα μέσα απ’ αυτό το βιβλίο, ότι «οι τυμβωρύχοι» της ζωής μας τιμωρούνται. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει το «κουστούμι» του στη ζωή και τη βλέπει με τα δικά του μάτια και κανένας, μα κανένας, δεν έχει δικαίωμα να του φορέσει κάτι άλλο που το θεωρεί πιο ταιριαστό. Ντυμένοι με το μανδύα της αγάπης, γινόμαστε πολλές φορές στη ζωή μας κρυφοί ή φανεροί συμβουλάτορες των άλλων. Παρεμβαίνουμε στη ζωή τους κάποιες φορές καλεσμένοι αλλά τις περισσότερες φορές απρόσκλητοι. Αλήθεια, έχουμε αναρωτηθεί όλοι αν η ζωή που κάνουμε ήταν επιλογή μας; Αν ένας άνθρωπος δεν ερχόταν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μια λέξη δεν λεγόταν εκείνη τη στιγμή, θα κάναμε τη ζωή που κάνουμε; Πόση δύναμη μπορεί να έχει μια παρεξηγημένη εικόνα, μια λάθος στιγμή, για να καταστρέψει τις ζωές των δικών μας ανθρώπων; Η ηρωίδα μου, η Κατερίνα, υποφέρει όχι γιατί δεν αγαπήθηκε πολύ, αλλά γιατί όλοι την αγάπησαν με πάθος. Η παγίδα της ζωής, να καταστραφεί η ζωή σου από τους ανθρώπους που σ’ αγάπησαν πολύ! Μυθιστόρημα – ψυχογράφημα θα το χαρακτήριζα, χώνεται βαθιά στην ψυχή του ανθρώπου και αποκαλύπτει τις κρυφές του σκέψεις και τα κρυφά του συναισθήματα.

    Το καλοκαίρι του 2015 ήταν τελειωμένο και το δεύτερο μυθιστόρημά μου, «η Υφάντρα της Πόλης», το οποίο εκδόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 πάλι από τις «Εκδόσεις Πηγή». Σαφώς και ξεκάθαρα, ένα αισθηματικό μυθιστόρημα τοποθετημένο όμως πολύ καλά στο ιστορικό του περιβάλλον. Ένα βιβλίο ταξιδιάρικο, που εκτυλίσσεται μέσα στις ομορφιές και στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης. Γεμάτο με απίστευτες και απροσδόκητες ανατροπές, όπως απροσδόκητη και απίστευτη είναι και η ζωή μας. Ένας έρωτας ανάμεσα σε μια όμορφη Τουρκάλα, την Λεϊλά-Λυδία, γεννημένη κάπου στην Μικρά Ασία και σ’ έναν όμορφο Έλληνα Ξανθιώτη, τον Άγγελο. Το πάντρεμα δυο πόλεων που λάτρεψα στη ζωή μου. Η σχέση των δυο ηρώων και η κοινή ζωή τους, ήρθε αντιμέτωπη με την Ιστορία. Οι διωγμοί των ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη πυροδότησαν καταστάσεις ανεξέλεγκτες και η μυστική ζωή της ηρωίδας, έφερε απρόσμενες ανατροπές. Μια ιστορία πρωτότυπη, εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες ιστορίες αγάπης. Και ένα μήνυμα ηχηρό και διαχρονικό, «Ο έρωτας είναι το αίμα αυτού του σύμπαντος και είναι πάνω από θρησκείες, γλώσσες και έθνη» και επίσης, χωρίς αγάπη… ο κόσμος δεν πάει βήμα παρακάτω. Υποκλίνομαι μπροστά στο ψυχικό σθένος της κατατρεγμένης ηρωίδας μου, της Λυδίας, που πάλεψε όλη της τη ζωή για τον άντρα που αγάπησε και θυσιάστηκε για χάρη του παιδιού της. Άθελά της, η ζωή της μπλέχτηκε μέσα στις «μαύρες δίνες της σύγχρονης ιστορίας» και η πληρωμή της ήταν πόνος ατελείωτος και στέρηση της χαράς. Γιατί, ποιος είπε ότι ετούτη η ζωή είναι δίκαιη για όλους; Και ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν άδικες θυσίες;
    Αυτή την περίοδο γράφω το τρίτο μου βιβλίο. Μια αληθινή ιστορία που μου την αφηγείται ένας Ηπειρώτης, μετανάστης στην Αμερική. Άρα καλά να είμαστε και έχουμε μέλλον μπροστά μας για να τα πούμε ξανά!

ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Μπορούν άραγε να μας σκοτώσουν κάποιες λέξεις;
Μέσα από τις σελίδες ενός ημερολογίου ξεπηδά μια μυθιστορηματική ζωή. Η Κατερίνα, που πάντα πίστευε στην ομορφιά του απρόβλεπτου και των μύθων της ζωής, δέχθηκε τις απρόσμενες και μοιραίες παρεμβάσεις της πάντα «προσγειωμένης» και λογικής Γεωργίας. Το σκηνικό της ζωής της άλλαζε κάθε φορά σύμφωνα με τις επιλογές των άλλων. Κέρδιζε εύκολα την αγάπη και την έχανε με περίεργο και τραγικό πάντα τρόπο!
Μια αρχαία Αιγυπτιακή κατάρα όμως, αιωρούνταν πάνω από τις ζωές των δυο γυναικών. Παραμόνευε σε μια άκρη του μυαλού, αναζητώντας ευκαιρία να ξεχυθεί και να φέρει την καταστροφή. Η χαραμάδα άνοιξε και μαζί με τις αποκαλύψεις των καλά κρυμμένων παρεμβάσεων εισέβαλαν στην πραγματικότητα της ζωής τους και οι μυθικές σκέψεις. Οι φιγούρες του Μύθου ζωντάνεψαν, απείλησαν ζωές και ανέλαβαν να εκτελέσουν τις εντολές της μοίρας με έναν ανατριχιαστικό τρόπο.
Άδικο; Ποιος ξέρει… Αναπόφευκτο; Ίσως…
«Ντυμένοι με τον μανδύα της αγάπης οι άνθρωποι πληγώνουμε πιότερο αυτούς που αγαπάμε. Αυτούς και τον εαυτό μας. Τω βίω μη μάχου, μην εναντιώνεσαι στη ζωή σου. Η συγγραφέας με γλώσσα γλαφυρή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος του βιβλίου μας χαρίζει ένα ταξίδι στα μονοπάτια της ψυχής».
Μάρνη Χατζηεμμανουήλ


Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.
Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».
Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 όμως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…
Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;
Μπορεί μια ζωή να ολοκληρωθεί μέσα από μια άδικη θυσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου