Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ'ΑΓΑΠΩ -ΘΑΛΕΙΑ ΨΑΡΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μια και λατρεύω να διαβάζω μυθιστορήματα που η ιστορία τους λαμβάνει χώρα στα νησιά μας και περιλαμβάνει την ιστορία,την ντοπιολιαλιά,τα ήθη και έθιμα τους και μέσω αυτών να ταξιδεύω νοερά στο εκάστοτε νησί αποφάσισα να διαβάσω και το βιβλίο της κ.Ψαρρά,το οποίο όπως είδα στο οπισθόφυλλο θα με ταξίδευε στην αγαπημένη Κρήτη με κεντρικό θέμα μια βεντέτα.Μια μαχαιριά και ένα παρολίγο φονικό είναι η αφορμή για να ξεκινήσει μια βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες των Αρχοντάκηδων και των Βενιέρηδων.Οι δύο αρχηγοί των οικογενειών και πρωταγωνιστές του επεισοδίου, το οποίο ήταν ένα ατύχημα, γνωρίζοντας τους άγραφους νόμους του τόπου τους θεωρούν καλύτερη λύση,ώστε να αποφευχθεί η βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες τους, να συγκατοικήσουν στο κτήμα του Αριστείδη.Την απόφαση αυτή αν και την δέχονται όλοι,δεν την αντιμετωπίζουν/σέβονται όλοι το ίδιο.
Η κ.Ψαρρά μας αναλύει με παραστατικό τρόπο σκέψεις,συναισθήματα και πράξεις όλων των μελών των δυο οικογενειών, μέχρι και την τρίτη γενιά μετά τους δύο πρωταγωνιστές,τα οποία και διαφέρουν ανάλογα με το χαρακτήρα:ανταγωνισμός,υποτίμηση,μίσος,φθόνος αλλά και στήριξη,φιλία,αγάπη,έρωτας....και όλα αυτά με φόντο την αγαπημένη Κρήτη,με την φυσική ομορφιά στην οποία με ταξίδεψε με τις υπέροχες περιγραφές της η συγγραφέας,την νοπιολιαλιά που προσωπικά λατρεύω,τους άγραφους νόμους τιμής που ισχύουν και μόνο δεινά φέρνουν...
Ένα βιβλίο που μου δημιούργησε πολλά συναισθήματα,με τοποθέτησε στη θέση των ηρώων να προβληματίζομαι μαζί τους και να αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η σωστή απόφαση σε κάθε προβληματισμό...Δεν θα αναλύσω περισσότερο τους πρωταγωνιστές της ιστορίας,μια και φοβάμαι ότι θα αποκαλύψω στοιχεία της πλοκής που δεν θα έπρεπε,και θα σας προτρέψω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.Συγχαρητήρια στην κ.Ψαρρά που η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με κέρδισε ως αναγνώστρια μια και το βιβλίο της έχει τα χαρακτηριστικά που προσωπικά μου αρέσουν:όμορφες περιγραφές του τόπου που διαδραματίζεται η ιστορία,λιτή ανάλυση των πρωταγωνιστών και των σχέσεων μεταξύ τους και ξεχωριστή ανάλυση του χαρακτήρα,των σκέψεων,συναισθήμάτων και επακόλουθα των πράξεων τους και συνεπειών αυτών... Και αν και όπως ακούστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου ''Ο συγγραφέας είναι ο Θεός του βιβλίου'' με την έννοια ότι εκείνος αποφασίζει την εξέλιξη της ιστορίας η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ευοδωθούν όχι μόνο η σχέση της Εριφύλλης με τον Τζάκο αλλά και της Ισμήνης με τον Αρίστο....

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σήμαινε την καταστροφή. Η μοίρα, ωστόσο, επιλέγει να μη λογαριάζει φραγμούς. Ο έρωτάς τους ορμά σαν ανεξέλεγκτη θύελλα, για να φουντώσει τη φωτιά της βεντέτας που για χρόνια προσπαθούσαν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν σβηστή. Οι δρόμοι του Τζάκου και της Εριφύλης χωρίζουν και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους ποτίζονται με το αίμα αγαπημένων τους ανθρώπων. 

Τι γίνεται όμως όταν η καρδιά επιμένει να χτυπά εκεί όπου της απαγορεύουν; 


Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου