Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΣ" ΤΗΣ κ.ΒΑΣΙΑΣ ΑΚΑΡΕΠΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/3/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 19.00 στα Public (Τσιμισκή 24) θα έχω τη χαρά και την τιμή να συντονίσω την παρουσίαση του βιβλίου "Το αίνιγμα της κερασόπιτας'' της κ.Βάσιας Ακαρέπη!!Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δικηγόρος κ.Πέγκυ Αλεξίου και ο executive Chef κ.Νίκος Κολτσίδας.

Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.

Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Βάσια Ακαρέπη μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Βάσια Ακαρέπη γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατοικεί στον Κορυδαλλό. Είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και στον χώρο της κοσμετολογίας, αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και την αρθρογραφία. Άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορους ιστότοπους, ενώ η ίδια διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο, από το 2010, με την επωνυμία «Vasia is writing». Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ). Έχουν κυκλοφορήσει τα έργα της Μια νύχτα που κράτησε χρόνια, Πάνθηρας Μαυρόγατος και Πάνθηρας Μαυρόγατος 2 από τις εκδόσεις Μίνωας. Το μυθιστόρημα Το αίνιγμα της κερασόπιτας είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Για επικοινωνία με τη συγγραφέα: www.vasiaakarepi.gr vasiaakarepi@gmail.com




 ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Από πολύ μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη στα βιβλία. Αλλά το πρώτο δικό μου βιβλίο το απέκτησα στην ηλικία των δέκα χρόνων. Ήταν το «Με οικογένεια» του Μαλό. Μετά φυσικά ακολούθησαν πολλά βιβλία...

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα βιβλία που με προβληματίζουν, που με κάνουν να σκεφτώ λίγο διαφορετικά. Επίσης αγαπώ πολύ τον μαγικό ρεαλισμό και τις δυστοπίες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Η μόνη δυσκολία μου είναι ότι είναι πολλοί. Αλλά θα προσπαθήσω να αναφέρω μερικούς αγαπημένους μου συγγραφείς όπως ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο Μίλαν Κούντερα, ο Φράντς Κάφκα, ο Ουμπέρτο Έκο και ο Ζοζέ Σαραμάγκου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Οι προβληματισμοί μου. Για τον κόσμο, για τους ανθρώπους, τον έρωτα, για τη ζωή και το θάνατο.Για όλα. Γράφω από πολυ μικρή οπότε δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον λόγο πέρα από τις ανησυχίες που είχα ως έφηβη και που μεγαλώνοντας ένιωθα να με πνίγουν. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας " Το αίνιγμα της κερασόπιτας'' και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Ξεκίνησε από μια ιδέα. Να διηγηθώ μια πικρή ιστορία για την μνήμη και τα παιχνίδια της και να την κρύψω μαζί με τα μυστικά της μέσα στη μαγεία της ζάχαρης και των γλυκών. Ο τίτλος προκύπτει φυσικά λόγω των συνταγών-γρίφων. Όσο για το εξώφυλλο νομίζω ότι απεικονίζει τέλεια της έννοια του ταξιδιού της Έλλης προς το παρελθόν της. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Θα μας πείτε δυο λόγια για την πλοκή του βιβλίου?
Η ιστορία εκτυλίσσεται παράλληλα σε δυο χρόνους. Στο παρόν βλέπουμε την αναζήτηση της Έλλης και την αγωνία της να συνθέσει όλα τα κομμάτια του παζλ για να επαναπροσδιορίσει τις αναμνήσεις της, αποδεχόμενη παράλληλα μια παράδοξα διατυπωμένη διαθήκη και στο παρελθόν την ζωή της θείας Μάρθας όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις επιλογές της. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του;
Το αίνιγμα της κερασόπιτας με δυσκόλεψε αρκετά. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σύνθεση της ιστορίας και έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτική στο χειρισμό κάποιων θεμάτων. 

 ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί?
Νομίζω ότι οι αγαπημένοι μου ήρωες είναι η Μάρθα από το συγκεκριμένο βιβλίο και ο Πάνθηρας Μαυρόγατος από το παιδικό. Και οι δυο αυτοί ήρωες με έκαναν να δω τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. 

 ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο?Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Έχω ξεκινήσει κάτι άλλο, μα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αφοσίωση καθώς είναι μια πολυσύνθετη ιστορία. Και ναι, έχω και μια ανέκδοτη ιστορία η οποία δουλεύεται ακόμη. 

Ερώτηση:10)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Το βιβλίο «Η υπέροχη φίλη μου» της Φεράντε 

Ερώτηση:11)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..

Η φράση που με εκφράζει είναι «Ο κόσμος είναι ένα στρείδι που θα ανοίξει με το ξίφος μου» του Σαίξπηρ, το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «I’m feeling good» και από την Νίνα Σιμόν αλλά και από τους Muse και η ταινία που λάτρεψα είναι «Η ζωή του Πι» 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου