Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Έλσα Μαγγανάρη και διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου ΑΦΟΥ!!!

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου ΕΔΩ
ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ της κ.Έλσας Μαγγανάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Maradel Books!

Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.





Ποια όμως είναι η κ.Έλσα Μαγγανάρη;Ας την γνωρίσουμε μέσω μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Με υποχρεώνεις σε μια μεταφορά στον χωροχρόνο, αλλά ιδιαιτέρως ευχάριστη οφείλω να ομολογήσω.  Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.  Ήμουν σίγουρα δημοτικό, τώρα την ηλικία δεν την θυμάμαι επακριβώς.  Ήταν μια παιδική σειρά βιβλίων, σε μορφή περιπέτειας.  Τον τίτλο δεν τον θυμάμαι επακριβώς.  Πέντε φίλοι, προσπαθούσαν να λύσουν ένα μυστήριο. Ή μήπως ήταν τρεις; Δεν θυμάμαι επακριβώς!!! Κάτι πιο πρόσφατο;


ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Προτιμώ την κλασική λογοτεχνία και κυρίως ιστορίες εποχής.  Γενικά όμως ότι γράφεται με ευγένεια και έχει την ικανότητα να ταξιδέψει την σκέψη μου.  Μυθιστορήματα αγάπης αλλά όχι ανάλαφρες ερωτικές εξιστορήσεις σινερομάντζων, είναι σαφώς στις προτιμήσεις μου.


ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Τα δύσκολα αγαπητή μου Άννα, τα βάζει ο Ρουβάς, τραγουδώντας την απειλή πως τώρα αρχίζουν.  Επομένως θα σου απαντήσω με προθυμία. Ντοστογιέφσκι, Τζέιν Όστεν, Μπροντέ Σαρλότ, Αλκυόνη Παπαδάκη, Μάρω Βαμβουνάκη,  Γιάννης Ξανθούλης, Χρυσηίδα Δημουλίδου κ.α.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Ίσως μια εσωτερική ανάγκη για να γεννήσω ήρωες και ιστορίες.  Ίσως η προτροπή των άλλων γύρω μου για να το κάνω.  Η σύλληψη της ιδέας, έγινε ανορθόδοξα.  Με την αναβίωση της τελευταίας σκηνής, σαν προβολή ταινίας.  Μετά ακολούθησε το πλέξιμο κάθε ιστορίας για να οδηγηθούμε στο τέλος.


ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "Επαίτες ονείρων" και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Η συγγραφή του ξεκίνησε ένα καλοκαιρινό βράδυ που έμοιαζε πως ήταν όπως όλα τα άλλα. Μόνο που εκτός από τις μυρωδιές και τα χρώματα της φύσης, στον αέρα πλανιόταν η έμπνευση και η δημιουργία.  
Ο τίτλος επιλέγει γιατί θεωρώ πως αντιπροσωπεύει τον καθένα από εμάς.  Επαιτούμε όνειρα με την προσδοκία πως θα πραγματοποιηθούν.  Η εκπλήρωσή τους, οδηγεί έστω και σε στιγμιαία ευτυχία.  
Είδα πολλά εξώφυλλα μέχρι να καταλήξω σε αυτόν.  Όταν όμως μου τον πρότεινε η Σοφία Μαραντίδου η οποία έκανε και το ομολογουμένως εξαιρετικό βίντεο του βιβλίου, τον ερωτεύτηκα.  Θεωρώ πως ταιριάζει απόλυτα τόσο στον τίτλο όσο και στην υπόθεση του βιβλίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Το εξώφυλλο αποτελεί ένα ερέθισμα για να κοιτάξεις το βιβλίο μου.  Το οπισθόφυλλο σε παρακινεί να το ξεφυλλίσεις και ίσως να το αποκτήσεις.  Οι ιστορίες είναι τρεις.  Καθεμία έχει ανεξάρτητη αρχή, μέση και τέλος.  Το ιδιαίτερο στοιχείο του είναι, πως έχουν και πολλά κοινά.  
Η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται στο 1900.  Οι κύριοι πρωταγωνιστές του, είναι μια πλούσια νεαρή, η Ιοκάστη και ο δάσκαλος μουσικής της, ο Κλεομένης.  Η αγάπη, τους καλεί σε έναν αγώνα επιβίωσης συναισθημάτων, πάντα με νικητές και ηττημένους. 
Η δεύτερη ιστορία, πλέκεται στα χρόνια του ελληνογερμανικού πολέμου, το 1940.  Η Μαρίνα και ο Άρης είναι συμφοιτητές και φίλοι.  Η γνωριμία τους γίνεται από το πανεπιστήμιο.  Οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, δεν τους αποτρέπουν από το ερωτευτούν και να τολμήσουν, να χάσουν και να κερδίσουν.  
Στο σήμερα, διαβάζουμε για την σχέση της Εύας και του Αλέξανδρου και οι δύο έχουν μια πολύπαθη ζωή, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.  Βάλσαμο ο ένας του άλλου, ζουν ευτυχισμένοι.  Θα χρειαστεί όμως να αναλάβουν τον πιο δύσκολο ρόλο.  Να αποδείξουν στην αγάπη, την αιτία της ύπαρξής τους. 


ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
Σαφώς αγαπώ όλους τους ήρωες, κύριους και μη και αυτό γιατί είναι δημιουργήματα της φαντασίας, του μυαλού και της καρδιάς μου.  Η αλήθεια όμως είναι πως έχω μια μικρή αδυναμία στον Αλέξανδρο.  Θεωρώ πως είναι ένας πραγματικός κύριος, άνδρας και άνθρωπος.  Δεν στερείται γοητείας, αδυναμιών και μεγαλείου ψυχής.


ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το  δημιούργημα σας  κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Δεν έχω λοιπές ανέκδοτες ιστορίες.  Η σύλληψη της ιδέας του δεύτερου βιβλίου μου, είναι στα σκαριά.  Ο σκελετός, είναι έτοιμος, το ίδιο και οι πρωταγωνιστές.  Του έχω δώσει ακόμα και τίτλο.  Έγραψα προς το παρόν ελάχιστες σελίδες.  Θα ασχοληθώ μαζί του εν ευθέτω χρόνω.


ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Ξεκίνησα το ‘Η καρδιά θυμάται’ της Καίτης Οικονόμου, είμαι όμως στην αρχή του.



ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
‘Τις πιο σημαντικές λέξεις στην ζωή μας, τις προφέρουμε με την σιωπή’ Paulo Coelho.
Το ‘Ημερολόγιο’ του Χρήστου Θηβαίου.
‘Θα σε βρω στον παράδεισο’ με τον Robin Williams
Δεν θα αναλύσω κανένα από αυτά, γιατί θα πρέπει να αποκαλύψω τον εαυτό μου.




48 σχόλια:

  1. Ρούλα Καραμπουρνιωτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπρακοπούλου Βιργινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλένη Βασιλική σας ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάνα Μπαξεβάνη. Σας ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαζαρίδου Ειρήνη (Ρένα) Fb Lazaridou Rena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αργυρώ Θεοδοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσιμπονα Δημητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπακογιαννη Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρια Μανιατακη31 Μαΐου 2017 στις 11:04 π.μ.

    Μαρια Μανιατακη ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρυσα Μπαντουνα31 Μαΐου 2017 στις 12:41 μ.μ.

    Χρυσα Μπαντουνα
    Ευχαριστουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σοφια καπετανακου..σας ευχαριστουμε θερμα για το δωρο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eυχαριστουμε πολύ!
    Αλεξια Καλλεργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστίνα Καράμπογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τάσος Σαντοριναίος
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε πολύ! Ευαγγελία Μελαχροινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή