Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 
Το "Μην ξυπνήσεις" όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ!!

Αν και τα μεταφυσικά θρίλερ δεν ανήκουν στις αναγνωστικές μου προτιμήσεις μια και ίσως με φοβίζει το ...άγνωστο ή αν θέλετε ότι δεν μπορώ να εξηγήσω με τη λογική,και ως συνήθως με τρομάζει ακόμα και να το ...σκέφτομαι!!! αποφάσισα να το διαβάσω μια και με κέρδισε από το εισαγωγικό σημείωμα:                                                        
"Είχες ποτέ την αίσθηση πως ονειρεύεσαι;
Πως κάτι γύρω σου δεν μπορεί να συμβαίνει,
πως δεν μπορεί να είναι αληθινό?
Αν σου έλεγα πως ονειρεύεσαι,θα ήθελες να ξυπνήσεις;
Κι αν η πραγματικότητα ήταν πολύ χειρότερη;"

Ξεκινώντας την ανάγνωση του βιβλίου-με ένα δυναμικό για εμένα ξεκίνημα,και προχωρώντας την ιστορία ανακάλυψα ότι όχι μόνο δεν... φοβόμουν αλλά ήθελα να προχωρήσω παρακάτω μια και έβλεπα αποτυπωμένες και δικές μου σκέψεις σχετικά με τα όνειρα και το ρόλο που παίζουν στη ζωή μας."Πατώντας" σε λεπτές ομολογουμένως ισορροπίες μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας ο κ.Τσακανίκας "έστησε" ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα,ένα μεταφυσικό αστυνομικό θρίλερ όπως χαρακτηρίζεται, θίγοντας ταυτόχρονα σημαντικές εκφάνσεις της ζωής μας:όνειρο-πραγματικότητα,ζωή-θάνατος(και πως αυτός αντιμετωπίζεται από αυτούς που μένουν πίσω),αγάπη-μίσος,,οικογενειακές-φιλικές ή και εχθρικές-ερωτικές σχέσεις.

Με μοναδικό τρόπο μας μεταφέρει από το σήμερα (2007) στο χθες (1997) με πρωταγωνιστές μια παρέα εφήβων στο 1997, ενήλικες οικογενειάρχες σήμερα και τις σχέσεις μεταξύ τους.

Δεν νομίζω πως θα έπρεπε να αναλύσω περισσότερο τις σχέσεις-πράξεις μεταξύ τους μια και φοβάμαι πως θα προδώσω,ενώ δεν θα έπρεπε,την πλοκή αλλά αυτό που θα κάνω είναι να σας προτρέψω να τα ανακαλύψετε όλα μόνοι σας Αφού  πιστεύω ότι το ταξίδι αξίζει από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.Φροντίστε απλώς να έχετε άφθονο χρόνο...ανάγνωσης  όταν το ξεκινήσετε γιατί δεν γίνεται να το αφήσετε πριν φτάσετε στην τελευταία σελίδα.

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Όσο καλά κι αν κρύψεις την αλήθεια, εκείνη θα βρει τρόπο να φανερωθεί. Όσο προσεχτικά κι αν χτίσεις ένα ψέμα, στα θεμέλιά του θα υπάρχει ρωγμή. Το σκοινί έσπασε. Το ψέμα έγινε αλήθεια. Ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Η πτώση ξεκίνησε.

Άνοιξε τα μάτια σου, σε προκαλώ. Αν νομίζεις πως αντέχεις, αν πιστεύεις πως το θες, Άνοιξε τα μάτια σου και δες, Τι είναι πλάνη και τι πραγματικό.

Το «Μην ξυπνήσεις» είναι ένα μεταφυσικό αγωνιώδες θρίλερ που σας καλεί να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Πώς γίνεται να αγαπάς τόσο πολύ κάποιον που δεν υπάρχει πια; Πόσο καλά γνωρίζεις τους ανθρώπους γύρω σου; Πόσο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου; Υπάρχουν πόρτες που δεν πρέπει να ανοίγονται; Υπάρχει πάντα επιλογή; Είναι πάντα προτιμότερο να γνωρίζεις τη αλήθεια; Μπορείς να αντέξεις την αλήθεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου