Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΚΕΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Σίσσυ Θεοφανοπούλου μέσω της συνέντευξης της στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

Σκύρος 1969: Η Αμέρσα και η Μερσίνη είναι οι μοναχοκόρες των δύο αφεντάδων του νησιού, των αδερφών Μανώλη και Ανδρέα Φέρτη. Όμορφες αλλά εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο και τίποτ’ άλλο κοινό.

Την ίδια χρονιά, γιατρός στο νησί θα διοριστεί ο νεο­φερμένος Στεφανής Μάχος, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο διάσημος στο πανελλήνιο ηθοποιός Φαίδωνας Μαρκάζης θα επιλέξει τη Σκύρο για να ολοκληρώσει την περιοδεία του. Ένα ατύχημα κι ένας ξαφνικός, περίεργος θάνατος θα αλλάξουν τη ρότα των δύο γυναικών, πλέκοντας ένα γαϊτανάκι ανατροπών που θα τις εμποδίσει να δουν την πραγματικότητα. Μετά τον μυστηριώδη θάνατο, κανενός η ζωή δε θα είναι πια η ίδια...

Το «Κέντημα του Όρκου» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια της σκυριανής κεντητικής, το οποίο οι γυναίκες ορκίζονται πως θα κεντήσουν μόνο μία φορά στη ζωή τους, λόγω της δυσκολίας του.

«Γιατί και η ίδια η ζωή τι νομίζεις πώς είναι; Ένα κέντημα. Δύσκολο και απαιτητικό, που με τις κλωστές του μπερδεύει όνειρα, προσδοκίες, αξιώσεις. Κι άλλοτε τις κουβαριάζει δημιουργώντας κόμπους κι άλλοτε τις απλώνει φτιάχνοντας θάλασσες».

Ένα μυθιστόρημα αδιάκοπου μυστηρίου και ανατροπών στην Ελλάδα της δεκαετίας του ‘70, που συνυφαίνει τα συναισθήματα με τα ανθρώπινα πάθη και σε κάνει να αναρωτιέσαι... Αυτό που βλέπεις είναι αληθινό;

Ποια όμως είναι η κ.Σίσσυ Θεοφανοπούλου;Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από μικρή της άρεσε να γράφει... σημειώσεις, μαθήματα, λέξεις και στιγμές ζωής.
Σπούδασε με υποτροφία αριστείας Marketing & Επικοινωνία, ενώ διαθέτει επίσης Μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Εργάζεται στον τομέα του Μarketing σε πολυεθνική εταιρεία και είναι κειμενογράφος γνωστών τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος Αν Ήμουν Τραγούδι και των παιδικών βιβλίων Ιιίου & Κρόκο και Πιρουνάκης & Κουταλίτσα - Ανακαλύπτουμε τα Λαχανικά.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Γυναίκες Θάλασσες.
Είναι παντρεμένη και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της.

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα: sissynaki@gmail.com

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 
Σε πολύ μικρή ηλικία, με παραμύθια τυπωμένα πάνω σε πάνινες κούκλες (!!!). Τότε βέβαια δεν μπορούσα να τα διαβάσω μόνη μου, αλλά «ακολουθούσα» τη φωνή που μου τα διάβαζε αλλάζοντας τις σελίδες και προσπαθώντας να «μαντέψω» ποια είναι η κάθε λέξη.
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα μόνη μου ήταν οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα  Άλκοτ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Προτιμώ βιβλία με κοινωνικό περιεχόμενο, ένταση και μυστήριο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα; 
Μου αρέσει πολύ ο Αντώνης Σαμαράκης, ο Τάσος Αθανασιάδης και η Τούλα Τίγκα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε; 
Η αγάπη μου για τη λογοτεχνία και τα γράμματα γενικότερα. Επίσης έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο μελάνι και στο χαρτί, παρόλο που τα βιβλία μου τα γράφω απευθείας στον υπολογιστή.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας ''Το κέντημα του όρκου'' γιατί  επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο; 
Ξεκίνησε όταν είχα επισκεφθεί το νησί της Σκύρου όπου το Κέντημα του Όρκου αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τοπικά κεντήματα. Ο τίτλος αυτός στο βιβλίο έχει διπλή έννοια: κυριολεκτική και μεταφορική. Όσον αφορά στο εξώφυλλο, πιστεύω επικοινωνεί άψογα το μυστήριο και τη δύναμη που κρύβει το βιβλίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Στο προηγούμενο σας έργο Γυναίκες θάλασσες οι ήρωες σας μας ταξιδεύουν σε Χίο,Νίσυρο,Σύρο και στο νέο σας 'Το κέντημα του όρκου" στην  Σκύρο,τι σας οδήγησε να επιλέξετε αυτά τα νησιά?
Η αγάπη μου για τα συγκεκριμένα νησιά με οδήγησε στο να τα επιλέξω. Με ενέπνευσαν για τα συγκεκριμένα βιβλία οπότε δεν θα μπορούσα παρά να τα χρησιμοποιήσω ως τοπικά ορόσημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Κάθε φορά αυτόν που «εξιλεώνεται» περισσότερο

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του;
Κάθε έργο έχει τη δική του δυσκολία ανάλογα με το είδος και την πλοκή του.
Οι Γυναίκες Θάλασσες με δυσκόλεψαν λόγω της ιδιαιτερότητας στην πλοκή (αναχρονίες, σύνδεση γεγονότων μεταξύ των πρωταγωνιστών σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές κτλ), το Κέντημα του Όρκου λόγω της δύναμης στην υπόθεση και τη σκιαγράφηση των ηρώων ώστε οι ανατροπές να δημιουργούν ένταση και κλιμάκωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών;Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
Λαμβάνω πολλά μηνύματα από αναγνώστες με όμορφα σχόλια, εντυπώσεις από την ανάγνωση των βιβλίων μου, ερωτήσεις για επόμενα, ευχές κτλ. Λαμβάνω υπόψη τη γνώμη τους και εκτιμώ ότι ο αναγνώστης/η αναγνώστρια αφιέρωσε χρόνο όχι μόνο για να διαβάσει το βιβλίο αλλά και να μου γράψει.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Τελικά, συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; 
Γεννιέσαι αλλά γίνεσαι με πολλή προσπάθεια και αφιέρωση προσωπικού χρόνου.


ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Το καινούριο σας βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες στα συρτάρια σας?
Ναι, έχω ξεκινήσει και γράφω το καινούριο. Είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε ένα σημαντικό κοινωνικό θέμα προηγούμενων δεκαετιών το οποίο θεωρώ συγκλονιστικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Αυτό το διάστημα, γράφω το επόμενο βιβλίο και έχω επικεντρωθεί στην ιστορική έρευνα που χρειάζεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ:13)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά…
Φράση (μέσα από το βιβλίο «Το Κέντημα του Όρκου»): Γιατί και η ίδια η ζωή, τι νομίζεις πώς είναι; Ένα Κέντημα. Δύσκολο κι απαιτητικό που με τις κλωστές του μπερδεύει όνειρα, απαιτήσεις, αξιώσεις. Κι άλλοτε τις κουβαριάζει δημιουργώντας κόμπους, κι άλλοτε τις απλώνει φτιάχνοντας θάλασσες».
Τραγούδι: Επειδή ο βασικός άνδρας ήρωας στο «Κέντημα του Όρκου» είναι ηθοποιός, θα έλεγα το «Ηθοποιός Σημαίνει Φως (ερμηνεία, Δ. Χορν)
Ταινία: Εδώ, θα σας απαντήσω γενικά όχι γιατί δεν θέλω να επιλέξω αλλά γιατί απλά δεν μπορώ.
Είμαι λάτρης του καλού κινηματογράφου οπότε θα αφήσω να επιλέξετε εσείς τη δική σας αγαπημένη ταινία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου