Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

"Γνώρισα" συγγραφικά την κ.Ρούσσου από το πρώτο της βιβλίο Ντουλμπέρα με το οποίο μου χάρισε ένα μαγικό ταξίδι από το Νυμφαίο σε Θεσσαλονίκη,Κωνσταντινούπολη,Βιέννη,Αλεξάνδρεια στις αρχές του 20ου αιώνα και μόλις είδα πως αυτή τη φορά το ταξίδι θα έφτανε ως τη Νέα Υόρκη επίσης στις αρχές του 20ου αιώνα(ξεχωριστό και το εξώφυλλο του βιβλίου!!!)έσπευσα να εξασφαλίσω το ...εισιτήριο που δεν ήταν άλλο από το δεύτερο της μυθιστόρημα "Στα πέρατα της αντοχής".
Και το ταξίδι μαγικό !!! Για άλλη μια φορά με λόγο απλό,λιτό,περιεκτικό και με δόσεις έξυπνου χιούμορ(λάτρεψα μαντάμ Ζανέτ αλλά και ατάκες Λυμπιάδας) με ταξίδεψε μέσω των ηρώων της από την τουρκοκρατούμενη Νάουσα του 1896 στην Αμερική,από εκεί στην Αθήνα,στη Ζάκυνθο,στην κοιλάδα του γαλλικού Λίγηρα και τέλος την Αθήνα του 1946.Το ταξίδι ξεκινά όταν τα αδέρφια Αχιλλέας και Νίκος Μακρής αφήνουν την πατρίδα τους Νάουσα για τη γη της επαγγελίας Νέα Υόρκη για να εργαστούν,να προκόψουν να βοηθήσουν τους γονείς τους που αφήνουν στη τουρκοκρατούμενη Νάουσα και να προικίσουν τη μικρή τους αδερφή Λέγκω.Στο ταξίδι θα γνωρίσουν τον Αντώνη από την Έδεσσα που πηγαίνει στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του.Τι θα συναντήσουν εκεί οι τρεις φίλοι?Θα ευοδωθούν τα όνειρα και οι στόχοι τους?Ποιος θα μας ταξιδέψει στη Ζάκυνθο,ποιος στη Γαλλία και πως θα καταλήξουμε στην Αθήνα το 1946.Από τις δύσκολες συνθήκες του πολυήμερου ταξιδιού με το καράβι προς την Αμερική,τις σκληρές συνθήκες εργασίας για τους μετανάστες στην Ν.Υόρκη,στα πανέμορφα ντομενικάλε του Τζάντε,και από τους υπέροχους αμπελώνες και τα σατό της κοιλάδας του γαλλικού Λιγήρα στην Αθήνα με τους λήσταρχους απόλαυσα ένα υπέροχο ταξίδι,γνώρισα έθιμα του γάμου στη Νάουσσα,την ντοπιαλιαλια σε Νάουσα και Τζάντε,τα γαλλικά της μαντάμ Ζανέτ,θυμήθηκα την παραγωγή κρασιού που γνώριζα από τον παππού μου αλλά έμαθα και τα γιατροσόφια της Λυμπιάδας!!!Οι ανατροπές στη ζωή των ηρώων πολλές και συνεχόμενες...οι ευχάριστες στιγμές θα εναλλάσσονται με τις δυσάρεστες(αυτό δεν συμβαίνει στη ζωή όλων μας??)και αυτοί θα προσπαθούν για την ευτυχία ως τα πέρατα της αντοχής!!!!

Συνηθίζω στις απόψεις μου να παραθέτω μια μικρή παράγραφο που έχω αγαπήσει,αυτή τη φορά θα παραθέσω μόνο μία μικρή φράση που λέει ο πατέρας στο γιο όταν ξεκινά για το ταξίδι στην Αμερική:"Δύναμη είναι να κρατάς τη δύναμη σου".σελ.21.
Ευχαριστώ την κ.Ρούσσου για το ξεχωριστό ταξίδι ανυπομονώντας για τη συνέχεια.....


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίγο πριν το ξεκίνημα του 20ού αιώνα τα αδέρφια Μακρή, ο Αχιλλέας και ο Νίκος, από τη Νάουσα της τουρκοκρατούμενης ακόμα Μακεδονίας, φτάνουν στα πέρατα του κόσμου, στην Αμερική, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τον Αντώνη - εκείνος κατάγεται από την Έδεσσα, και θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική. Τα χρόνια θα περάσουν, οι πορείες τους θα συγκλίνουν συχνά και η φιλία τους θα είναι η μόνη σταθερά στο περιπετειώδες διάβα τους. Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, τη Μακεδονία και τη Ζάκυνθο, και αποκεί στην κοιλάδα του γαλλικού Λίγηρα, τα πρόσωπα θα πληθαίνουν και θα μπλέκονται σαν ιστός. Όταν πια η τρικυμία του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου θα κοπάσει, ένα μυστικό θα τους φέρει αντιμέτωπους με το παρελθόν ξανά. Και τότε οι αντοχές τους θα φτάσουν στα όρια.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα και το πρώτο μυθιστόρημα της κ.Ρούσσου"Ντουλμπέρα".!!Δείτε την άποψη μου ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου