Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ


"Όσα παίρνει ο άνεμος"  |  Μίτσελ Μάργκαρετ

Το Όσα Παίρνει ο Άνεμος, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, διακρίνεται για την ποιητική του νοσταλγία, την περιγραφική του χάρη και την υποβλητική του ατμόσφαιρα. Η Μάργκαρετ Μίτσελ με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο σκιαγραφεί ανάγλυφα αθάνατους χαρακτήρες. Η Σκάρλετ, γυναίκα κακομαθημένη και πεισματάρα, ζητά επίμονα σιγουριά, μη διστάζοντας να χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, αναιρεί, ωστόσο, τον εαυτό της λαχταρώντας να προσκολληθεί σε μια χιμαιρική αγάπη, να τα θυσιάσει όλα σε τούτη την αγάπη και στο πατρικό της χώμα. Και ο Μπάτλερ είναι ίδιος με τη Σκάρλετ. Μα σαν άντρας εκδηλώνεται με ριψοκίνδυνο κυνισμό. Μέσα του το σκοτάδι παλεύει με το φως και στο τέλος το σκοτάδι διαλύεται.


"Το φάντασμα της όπερας"  |  Λερού Γκαστόν
Μια στοιχειωμένη ιστορία αγάπης, ένας έρωτας χωρίς ανταπόκριση, η ιστορία του φαντάσματος που μεγαλούργησε στην Όπερα του Παρισιού, που αγάπησε τη μικρή και άσημη προστατευόμενη μαθήτριά του, τη βοήθησε να απογειωθεί καλλιτεχνικά, αλλά και την υποχρέωσε να πνίξει τα αισθήματά της και να τον ακολουθήσει σε ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό. O Γκαστόν Λερού μας παρασύρει στα δαιδαλώδη παρασκήνια μιας πασίγνωστης θεατρικής σκηνής, με μια γλυκιά μελαγχολία των αγγέλων της μουσικής.
H φωνή του την καλεί... H νεαρή σοπράνο Kριστίν νομίζει ότι είναι ο άγγελος της μουσικής, φύλακας και προστάτης της. Mόνο η μαντάμ Zιρί γνωρίζει ότι ο μυστηριώδης αυτός άγνωστος είναι το φάντασμα, ένας παραμορφωμένος μουσικός που ζει στις κατακόμβες κάτω από την Όπερα του Παρισιού, σκορπώντας τον τρόμο στους καλλιτέχνες... Όταν η θερμόαιμη ντίβα της όπερας Kαρλότα εγκαταλείψει στη μέση τις πρόβες μιας παράστασης, η διεύθυνση του θεάτρου δεν έχει άλλη επιλογή: θα εμπιστευτεί στην Kριστίν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! H απόδοσή της είναι ονειρική... Mαγνητίζει το κοινό και το φάντασμα, που αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του για να καλλιεργήσει το ταλέντο της και να τη μεταμορφώσει σε κορυφαίο αστέρι της όπερας.


"Οι στάχτες της Άντζελα"  |  Μακ Κορτ Φρανκ
Οι Στάχτες της 'Αντζελα, που κάθε σελίδα τους είναι ποτισμένη από το εκπληκτικό χιούμορ και τη συμπόνια του Μακ Κορτ, είναι ένα εξαίσιο βιβλίο, που φέρει όλα τα γνωρίσματα του κλασικού. Είναι βαθιά συγκινητικό, γιατί η σπαρακτική ιστορία του είναι πέρα για πέρα αληθινή. Κανείς δεν έχει γράψει όπως αυτός για τη φτώχεια και την παιδική ηλικία. Το ότι ο Φρανκ Μακ Κορτ τελικά επέζησε για να διηγηθεί την ιστορία του είναι εκπληκτικό. 'Ομως, το ότι μέσα από τέτοια αθλιότητα και δυστυχία κατάφερε να φτιάξει ένα τόσο αψεγάδιαστο αριστούργημα είναι πραγματικό θαύμα.
Το βιβλίο περιλαμβάνει την εξιστόρηση των αναμνήσεων του Φρανκ Μακ Κορτ, που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της εποχής της Μεγάλης Κρίσης από γονείς που είχαν πρόσφατα μεταναστεύσει από την Ιρλανδία και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Λίμερικ της Ιρλανδίας. Η μητέρα του Φρανκ, η 'Αντζελα, δεν είχε χρήματα να θρέψει τα παιδιά της, μια που ο πατέρας του Φρανκ, ο Μάλαχι, σπάνια είχε δουλειά και, όταν έβρισκε, ξόδευε το μισθό του στο ποτό. Φορώντας κουρελόπανα αντί για πάνες, εκλιπαρώντας αργότερα για ένα χοιρινό κεφάλι για το χριστουγενιάτικο τραπέζι και μαζεύοντας κάρβουνο από το δρόμο για να κρατήσει αναμμένη τη φωτιά στο τζάκι του σπιτιού του, ο Φρανκ αντέχει τη φτώχεια, την αδιαφορία και τη σκληρότητα των συγγενών και των γειτόνων, καταφέρνει να επιβιώσει για να διηγηθεί τελικά την ιστορία του με ευγλωττία, ζωντάνια και μια αξιοσημείωτη αίσθηση συγχώρεσης.

"Η κάθοδος των Μυρίων"  |  Φορντ Μάικλ Κέρτις
Η ΕΠΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Η διήγηση ξεκινά με τις διαμάχες για τη διαδοχή στο θρόνο της Περσίας. Όταν ο Δαρείος ο Β' πεθαίνει, στο θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του ο Αρταξέρξης. Όμως ο γιος του Δαρείου, ο Κύρος ο Νεότερος, εποφθαλμιώντας την εξουσία, συγκεντρώνει στρατιωτική δύναμη από εκατό χιλιάδες Πέρσες και δεκατρείς χιλιάδες Έλληνες, κυρίως Σπαρτιάτες, και κατευθύνεται εναντίον του Αρταξέρξη.
Το 401 π.Χ. οι δύο στρατοί συγκρούονται στα Κούναξα κοντά στον ποταμό Ευφράτη. Ο Κύρος σκοτώνεται στη μάχη και ο στρατός του κατατροπώνεται. Οι Έλληνες του Ξενοφώντα απομένουν μόνοι σε μια αφιλόξενη και εχθρική γη, χωρίς τρόφιμα, με κατεστραμμένο οπλισμό, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα...
Μέσα από αμέτρητους κινδύνους και ταλαιπωρίες, με μόνο εφόδιο το ανεξάντλητο ψυχικό του σθένος, ο Ξενοφώντας κατορθώνει να φέρει τους άντρες του από τη Βαβυλώνα στη θάλασσα, που θα τους οδηγήσει τελικά στην πατρίδα.

"Ο Τελευταίος Κάτωνας"  |  Ματίλντε Ασένσι
Κλέφτες ιερών κειμηλίων, χριστιανικές Eκκλησίες Ανατολής και Δύσης, μια σκοτεινή θρησκευτική αδελφότητα και η Θεία Κωμωδία του Ντάντε Αλιγκέρι αποτελούν τα κλειδιά της πλοκής αυτής της συναρπαστικής ιστορίας, όπου το μυστήριο και η περιπέτεια συνυπάρχουν καθηλώνοντας τον αναγνώστη. 
Στα υπόγεια της πόλης του Βατικανού, χωμένη ανάμεσα σε κώδικες στο γραφείο της στο Μυστικό Αρχείο, η αδελφή Οτάβια Σαλίνα, παλαιογράφος διεθνούς κύρους, αναλαμβάνει την αποστολή να αποκρυπτογραφήσει τους παράξενους σκαριφισμούς που εμφανίζονται στο σώμα ενός νεκρού Αιθίοπα: πρόκειται για εφτά ελληνικά γράμματα κι εφτά σταυρούς. Tο μυστήριο περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα κομμάτια ξύλου που βρίσκονται δίπλα στο σώμα. Όλες οι υποψίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τμήματα του Τιμίου Σταυρού. Kι η επιβεβαίωση της υποψίας έρχεται όταν καλά φυλαγμένα τμήματα του Tιμίου Ξύλου, διάσπαρτα σε πολλές χώρες, αρχίζουν να εξαφανίζονται. 
Μαζί με τον καθηγητή Μπόσγουελ, αρχαιολόγο από την Αλεξάνδρεια, και τον αξιωματικό της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανού, Κάσπαρ Γκλάουζερ-Ρέιστ, η ηρωίδα καλείται να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση των ιερών κειμηλίων από τις εκκλησίες ολόκληρου του κόσμου και θα ζήσει μια περιπέτεια γεμάτη αινίγματα: εφτά δοκιμασίες βασισμένες στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, όπου ο Ντάντε Αλιγκέρι και το Καθαρτήριο της Θείας Κωμωδίας φαίνεται να έχουν τα κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες. Δοκιμασίες που θα τους οδηγήσουν σε εφτά πόλεις –από τη Ρώμη μέχρι την Αντιόχεια, περνώντας από τη Ραβένα, την Αθήνα, την Ιερουσαλήμ, την Κωνσταντινούπολη και την Αλεξάνδρεια– σε μια ριψοκίνδυνη και συναρπαστική διαδρομή, στην οποία θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν ποιος είναι ο Τελευταίος Κάτωνας. 

Αξιοποιώντας στοιχεία της ιστορίας της τέχνης και της λογοτεχνίας ως βασικά στοιχεία της πλοκής, η Ματίλντε Ασένσι, μετά τη μεγάλη επιτυχία της με το έργο Iacobus (O Θησαυρός των Iπποτών), μας καλεί με το πιο περίτεχνο και, δίχως άλλο, το πιο φιλόδοξο μυθιστόρημά της σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία και στα πιο βαθιά κρυμμένα μυστικά του χριστιανισμού.

"Ο τελευταίος σουλτάνος"  |  Ντε Γκρες Μισέλ
Με τον Τελευταίο Σουλτάνο ο Μισέλ ντε Γκρες ξαναζωντανεύει, με τη φωνή του Αμπντούλ Χαμίντ, το ταραγμένο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τα πρώτα βήματα της σύγχρονης Τουρκίας. Στα 1876 ο Αμπντούλ Χαμίντ ο Β’ διαδέχεται στο θρόνο τον αδερφό του, Μουράτ, που τρελάθηκε. Έτσι αρχίζει η βασιλεία του, η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφού θα διαρκέσει τριάντα τρία χρόνια. Για το λαό του υπήρξε γοητευτικός, αινιγματικός και σκοτεινός. Παρά τις φανταχτερές εκδηλώσεις των χιλίων και μιας νυχτών, τις αλησμόνητες γιορτές που προσφέρει στην αυτοκράτειρα Ευγενία και τον αυτοκράτορα Γκιγιόμ Β’, η αυτοκρατορία νοσεί και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Μέσα σε προδοσίες, εγκλήματα, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, συνωμοσίες, οικογενειακά δράματα, ξεχωρίζει ένας μονάρχης που δεν έχει αυταπάτες για την κατάπτωση του βασιλείου του, που την προκαλούν τόσο η εσωτερική διάβρωση, όσο κι ο εξωτερικός εχθρός που την εποφθαλμιά. Εκδιωχθείς από ένα πραξικόπημα και τελώντας υπό περιορισμό, ο Αμπντούλ Χαμίντ αξίζει, στ’ αλήθεια, τις άδοξες προσωνυμίες που του προσάπτουν: «Ο μεγάλος σφαγέας», «Αμπντούλ ο καταραμένος», «Ο κόκκινος σουλτάνος».

"Μαθήματα νεκροψίας"  |  Φίτσεκ Σεμπάστιαν&Τσόκος Μίχαελ
Ένας συγγραφέας bestseller και ένας ιατροδικαστής.
Δύο ειδήμονες στο είδος τους.
Ένα εξαιρετικό θρίλερ.
Ο ιατροδικαστής Πάουλ Χέρτσφελντ, ειδικός στα βίαια εγκλήματα, βρίσκει στο κρανίο ενός φρικτά κακοποιημένου πτώματος τον αριθμό τηλεφώνου της κόρης του. Η Χάνα έχει απαχθεί και για τον Χέρτσφελντ ξεκινά ένα διεστραμμένο κυνήγι. Γιατί ο ψυχοπαθής απαγωγέας έχει ετοιμάσει άλλο ένα πτώμα με στοιχεία στο νησί Χέλγκολαντ. Μα ο Χέρτσφελντ δεν μπορεί να φτάσει στις πληροφορίες και να κερδίσει τον αγώνα ενάντια στο χρόνο: το νησί έχει αποκοπεί από την ηπειρωτική χώρα εξαιτίας ενός τυφώνα και έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους του. Ανάμεσα στους λίγους ανθρώπους που παραμένουν στο νησί είναι η σχεδιάστρια κόμικ Λίντα, η οποία έχει βρει τον νεκρό στην ακτή. Απελπισμένος, ο Χέρτσφελντ προσπαθεί να την πείσει να διεξάγει τη νεκροψία ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφωνικά. Μα η Λίντα δεν έχει αγγίξει ποτέ νυστέρι, πόσο μάλλον για να κάνει νεκροψία... Ωστόσο σύντομα καταλαβαίνει ότι η ζωή του κοριτσιού που έχει πέσει θύμα απαγωγής δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε κίνδυνο...

"Ο άνθρωπος που έγινε Θεός"  |  Μεσαντιέ Ζεράλ
Ένας συγγραφέας μελετώντας τα Κανονικά Ευαγγέλια με μεγάλη του έκπληξη ανακαλύπτει κενά, αντιφάσεις και ιστορικές αναλήθειες. Αναζητά περισσότερες πληροφορίες στα αποκαλούμενα Απόκρυφα. Ανακαλύπτει το Ευαγγέλιο του Θωμά και χάνεται μέσα στα μυστικά των Χειρογράφων της Νεκράς Θαλάσσης. Μετά από συνεχή μελέτη και αναζήτηση της αλήθειας ανακαλύπτει την ιστορία του Ιησού όπως δεν είχε γραφτεί ποτέ και πουθενά. Αποφασίζει ο ίδιος να δώσει την αλήθεια στο φως. Πού πέρασε ο Ιησούς τα νεανικά του χρόνια; Γιατί η παιδεία του μοιάζει τόσο πολύ μ’ αυτή των Εσσαίων; Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά τίποτε γι’ αυτούς; Γιατί το Σανχεντρίν τον καταδίκασε σε θάνατο; Και γιατί –σκάνδαλο μέγα!– δύο αρχιερείς του Σανχεντρίν που τον καταδίκασε σε θάνατο πηγαίνουν στον Πιλάτο για να ζητήσουν το πτώμα του; Σ’ αυτά αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα απαντά ο Ζεράλ Μεσαντιέ μέσα από μια γλαφυρή αφήγηση.

"Τα μεγάλα ερωτήματα"  |  Μαρίνοφ Λου
Ένας ακόμη οδηγός για την τέχνη της ζωής από το συγγραφέα του διεθνούς μπεστ σέλερ Πλάτωνας, Όχι Πρόζακ!
Ο καθηγητής Λου Μαρίνοφ στο πρώτο του βιβλίο άντλησε από τη σοφία των μεγάλων φιλοσόφων για να παρουσιάσει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινής ζωής, εγκαινιάζοντας έτσι ένα κίνημα που αποκατέστησε τη φιλοσοφία στην πρότερη θέση της: Να είναι χρήσιμη στη ζωή μας. Τώρα, με το έργο του Τα Μεγάλα Ερωτήματα προωθεί ακόμη περισσότερο αυτή την ιδέα με στοιχεία από τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία ώστε να δώσει απαντήσεις στα κεντρικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Προτρέποντάς μας να μην αποδεχτούμε τη «θυματοποίηση» ως κακό της σύγχρονης ζωής, χρησιμοποιεί παραδείγματα από τον τομέα της φιλοσοφικής συμβουλευτικής για να δείξει πώς η σοφία των μεγάλων διανοητών μπορεί να μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε τη δική μας φιλοσοφία. Τα ερωτήματα που θέτει στοχεύουν στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης: Πώς γνωρίζουμε το σωστό; Τι είναι η αγάπη; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή; Και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη σοφία αιώνων που είναι στη διάθεσή μας για να απαντήσουμε σ’ αυτά τα ερωτήματα;
Ευανάγνωστο, ψυχαγωγικό και εξαιρετικά χρήσιμο, το έργο Τα Μεγάλα Ερωτήματα δείχνει το πώς μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου