Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΜΜΑ-Γνωρίστε το συγγραφέα του κ.Θεόφιλο Γιαννόπουλο μέσω της συνέντευξης του στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΜΜΑ του κ.Θεόφιλου Γιαννόπουλου κυκλοφορεί από τις Εκδοσεις ΕΞΗ!!!

Ένα χρυσό δαχτυλίδι με έμβλημα τον δικέφαλο αετό
Μια κωδικοποιημένη βυζαντινή επιστολή ενός βασιλικού αγγελιοφόρου
Ένα βιβλίο-κειμήλιο της Ορθοδοξίας

Κάποια αναπάντεχα ευρήματα στην παλιά εκκλησία του χωριού Κομνηνά Ξάνθης, ζωντανεύουν ξανά τον μυστηριώδη θρύλο του άγνωστου αυτοκράτορα. Οι λιγοστοί που γνωρίζουν για την ανακάλυψη αναγκάζονται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Ποιος κρύβεται πίσω απ τον εκφοβισμό τους και γιατί έχει διασχίσει τόσες χώρες για να το καταφέρει;
Ένας καταξιωμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος έχει χάσει την έμπνευσή του. Ωστόσο, ένα όραμα του αποκαλύπτει πως η πραγματικότητα κρύβει μερικές φορές μεγαλύτερες εκπλήξεις απ ό,τι η φαντασία που πιστεύει πως έχασε. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα του βυζαντινολόγου φίλου του από την Ξάνθη, θα οδηγήσει τα βήματά του στη Θράκη. Έτσι ξεκινά μια αγωνιώδης αναζήτηση μέσα από μυστικές υπόγειες διόδους, κατακόμβες και καλά σφραγισμένες πύλες αρχαίων και βυζαντινών ναών. Οι δύο φίλοι καλούνται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι αρχιτέκτονες αυτού του υπόγειου δικτύου, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας. Ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού, η μοίρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τη στιγμή της Άλωσης και ένα αγκάθινο στέμμα. Όμως, πόσα από αυτά τα μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν; Η ζωή τους κινδυνεύει, το Ισπανικό Τάγμα δεν μπορεί να τους επιτρέψει την αποκάλυψη...
Ένα καταιγιστικό θρίλερ μυστηρίου, που εξελίσσεται σε ένα ιστορικά τεκμηριωμένο περιβάλλον

Ένα καταιγιστικό θρίλερ μυστηρίου, που εξελίσσεται σε ένα ιστορικά τεκμηριωμένο περιβάλλον. Ένα ανελέητο κυνηγητό στις μυστικές κατακόμβες της Θράκης. Μια αναζήτηση στα άδυτα μονοπάτια μιας ιστορίας ξεχασμένης στους αιώνες.




Ποιος όμως είναι ο κ.Θεόφιλος Γιαννόπουλος;Ας τον γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού του και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και τον ευχαριστώ πολύ!!!!!


Λογοτεχνικό βιογραφικό
Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε 23 ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. 
«Το Αγκάθινο Στέμμα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος και της Κύπρου από τις εκδόσεις ΕΞΗ.
Παράλληλα λειτουργεί ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικεφαλής των φιλολόγων - επιμελητών των Εκδόσεων iWrite.
Επίσης είναι αξιολογητής - λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων στις Εκδόσεις Γράφημα.
Έχει συμμετάσχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής του 2ου Διαγωνισμού Ποίησης Bonsaistories καθώς και του 2ου Διαγωνισμού Διηγήματος Bonsaistories.
Τέλος, δραστηριοποιείται ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, urnovl, tovivlio.net, HuffPost Greece, Nyctophilia.gr και taxidiidewn.
Τρόποι επικοινωνίας:
Μail: theofilosbook@yahoo.gr

Προσωπική λογοτεχνική ιστοσελίδα: http://taxidiidewn.blogspot.gr



ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Πρέπει να βρισκόμουν στην ηλικία των 11. Η βιβλιοθήκη του σπιτιού μας ήταν και είναι πάντα γεμάτη με βιβλία. Θυμάμαι έντονα το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Προτιμώ τα λογοτεχνικά έργα που καταφέρνει ο συγγραφέα να μιλήσει στη ψυχή μου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το είδος της ιστορίας του βιβλίου. Αυτό είναι άλλωστε το στοιχείο που αποσκοπώ να μεταφέρω κι εγώ στους αναγνώστες μου: Να ζουν έντονα κάθε γεγονός που περιγράφω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Είναι τόσοι πολλοί που πραγματικά θα λυπόμουν εάν στην μεγάλη μου λίστα αμελούσα να αναφέρω κάποιον! 

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Η ανάγκη για να εξομολογηθώ τα ομορφότερα μυστικά της ψυχής μου. Στη διάρκεια της συγγραφικής μου πορείας βέβαια προστίθενται συνεχώς και άλλα στοιχεία στον τρόπο γραφής μου, όπως η φαντασία και το «δέσιμό» της με πραγματικά μέρη και γεγονότα. Δυο ετερόκλιτα χαρακτηριστικά που πιστεύω δίνουν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα!

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "Το Αγκάθινο Στέμμα"; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Η αρχή έγινε όταν πληροφορήθηκα την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου μέρους στην αγαπημένη μας Θράκη. Τα όσα έχουν βρεθεί εκεί μα και όσα παραμένουν ακόμη κρυμμένα στα χώματά της, πυροδότησαν αμέσως την φαντασία μου! 
Σχετικά με το εξώφυλλο, πιστεύω πως είναι το αντιπροσωπευτικότερο για το έργο μου. Το αγάπησα εξαρχής. Ο τίτλος «Το Αγκάθινο Στέμμα» ήταν ο πρώτος που σκέφτηκα καθώς τελείωνα την συγγραφή. Ήθελα να δώσω ένα στίγμα για τα όσα θα συναντήσουν οι αναγνώστες στις σελίδες του βιβλίου μου και όχι το σύνολο των απροσδόκητων ανακαλύψεων… 

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει; Το εξώφυλλο; Το οπισθόφυλλο; Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Πιστεύω πως όλα τους! Αυτό που μου εξομολογούνται πολλοί φίλοι αναγνώστες είναι πως ακολούθησαν την παρακάτω διαδικασία: Έλκονται και χαϊδεύουν το ξεχωριστό, ανάγλυφο εξώφυλλο, έπειτα διαβάζουν την σύνοψη της ιστορίας στο οπισθόφυλλο και το αποκτούν.
Η ιστορία του έργου μου ξεκινά όταν κάποια αναπάντεχα ευρήματα στην παλιά εκκλησία του χωριού Κομνηνά Ξάνθης ζωντανεύουν τον μυστηριώδη θρύλο του άγνωστου αυτοκράτορα. Όσοι γνωρίζουν για την ανακάλυψη κρατούν το στόμα τους κλειστό. Πίσω απ’ τον εκφοβισμό τους κρύβεται ένας αδίστακτος άνδρας που σκοπεύει να διασφαλίσει το μυστικό με οποιοδήποτε κόστος. 
Παράλληλα συναντούμε στην Θεσσαλονίκη τον Άγγελο, έναν καταξιωμένο συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος που έχει χάσει την έμπνευσή του. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα του βυζαντινολόγου φίλου του από την Ξάνθη, θα οδηγήσει τα βήματά του στη Θράκη. Έτσι ξεκινά μια αγωνιώδης αναζήτηση μέσα από μυστικές υπόγειες διόδους, κατακόμβες και καλά σφραγισμένες πύλες αρχαίων και βυζαντινών ναών. Οι δύο φίλοι καλούνται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι αρχιτέκτονες αυτού του υπόγειου δικτύου, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας. Ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού, η μοίρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τη στιγμή της Άλωσης και ένα αγκάθινο στέμμα. Όμως, πόσα από αυτά τα μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν; Η ζωή τους κινδυνεύει …
Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο εδώ: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί;
Τους βίωσα όλους τους ολόψυχα, δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Άλλωστε είναι όλοι τους διαφορετικοί χαρακτήρες, με τις δικές τους ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8) Ξεκινήσατε να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο; Μήπως έχετε και άλλα ανέκδοτα έργα;
Παίρνοντας δύναμη από την θερμή υποδοχή που έχει «Το Αγκάθινο Στέμμα» συνεχίζω με την παράλληλη συλλογή στοιχείων, επιτόπια έρευνα και συγγραφή και άλλων μυθιστορημάτων. Επίσης, έχω έτοιμες και κάποιες ανέκδοτες συλλογές. Κάποιες αφορούν διηγήματα μυστηρίου και μία έχει ποιητικό περιεχόμενο με θέμα την αγάπη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. 
Φράση: 
Να χαμογελάς! J
Τραγούδια: 
Σαββέρια Μαργιολά - Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις
Θοδωρής Κοτονιάς - Τα κλειδιά
Απόστολος Ρίζος - Τι να θυμηθώ
Ελένη Καραΐνδρου - Το βαλς του γάμου
Fazıl Say - insan insan
Ταινίες:
Ιντιάνα Τζόουνς (Όλη η σειρά!) - Χάρισον Φορντ
Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού - Νίκολας Κέιτζ
«Face/Off» - Τζον Τραβόλτα και Νίκολας Κέιτζ
«Αμελί» - Οντρέ Τοτού

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία!
Με όλη τη θετική μου ενέργεια, 
Θεόφιλος Γιαννόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου