Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ-ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είμαι η Νόρα. Βαφτισμένη Ελεονώρα, νόθα κόρη του γνωστού Μιχαήλου Χιωτέλλη από τη Μυτιλήνη. Το Νόρα δεν είναι απλά ένα υποκοριστικό για μένα. Είναι το πρώτο μου μπάλωμα... 
Τόσα χρόνια στο αφιλόξενο σπίτι του αδελφού μου μετά το θάνατο του πατέρα μου μπάλωνα για να μην νιώθω την μοναξιά των γιορτών που δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο...
Φέτος όμως δεν είναι το ίδιο αγαπητοί μου φίλοι.. Φέτος εχω όλους εσάς να με αγκαλιάζετε γυρνώντας τις σελίδες και μια ζεστή φωλιά στα ράφια των βιβλιοπωλείων και στις βιβλιοθήκες σας. 
Θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους σας αυτές τις γιορτές να είστε σε ζεστές αγκαλιές, να μην βιώσει κανείς σας μοναξιά και ακόμα και αν νιώθετε μόνοι να αγκαλιάσετε τον ίδιο σας τον εαυτό ή αλλιώς ελάτε να αγκαλιαστούμε μαζί και να μπαλώσουμε τα άσχημα του παλιού χρόνου κάνοντας καινούργιες αρχές! 
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! 
Νόρα Χιωτέλλη από τα "13 μπαλώματα".

«Μικρή μου, να θυμάσαι πάντα∙ το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται. Κοίτα, όμως, σαν καινούργιο δείχνει. Το μπάλωμα είναι τέχνη».
«Και τι ακριβώς σημαίνει μπάλωμα; Και γιατί να μην αγοράσεις καινούργιο; Αφού έχετε τόσους παράδες», απορούσε η Νόρα.
«Μπάλωμα είναι η επιδιόρθωση ενός πράγματος που χάλασε, αλλά δε θες να το αποχωριστείς ή δε γίνεται να το αποχωριστείς. Το μπάλωμα είναι τέχνη, μικρή μου. Είναι χάρισμα∙ να μπορείς να αλλάζεις κάτι που είναι πια παλιό ή ελαττωματικό και να το φτιάχνεις πάλι ώστε να σου αρέσει».

Η Νόρα, βαφτισμένη Ελεονώρα, νόθα κόρη του Μιχαήλου Χιωτέλλη, μαθαίνει την τέχνη του μπαλώματος στο σπίτι του πατέρα της, στη Μυτιλήνη, γύρω στα μέσα του 1800. Η ίδια, όμως, δεν μπαλώνει τα ρούχα της∙ μπαλώνει τα θλιβερά της ζωής της, ξεκινώντας από το όνομά της. Μόνο, όμως, το όνομα, γιατί ως νόθα επίθετο δεν έχει. Το ταλέντο της αυτό τη βοηθάει να επιζήσει από τα δεινά που πλήττουν το νησί και φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της, να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που την πληγώνουν, με πρώτο τον αδελφό της, να δοθεί στον έρωτα χωρίς να υπολογίσει τους ηθικούς κανόνες και τελικά να αποκτήσει αυτό που πάντα επιθυμούσε: μια ταυτότητα. Κάθε μπάλωμα, όμως, έχει ένα αντίτιμο. Και η Νόρα τα πληρώνει όλα∙ και τα δεκατρία μπαλώματα. Γιατί τόσα χρειάστηκε να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου