Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Πρόσεχε να είναι όμορφο παραμύθι, χαρούμενο»  κούνησε το δάχτυλο,  «μη βάλεις δράκους και κακές μάγισσες,  μη μιλήσεις για όπλα και σπαθιά, δεν πρέπει να τρομάζουν τα μικρά!» «Μα τότε δεν θα είναι παραμύθι, γιαγιά Λεμονιά!»    Με κοίταξε για λίγο. Λυπημένο και οργισμένο ήταν το βλέμμα της. «Γιατί η δικιά μας η ζωή που ήταν γιομάτη  με δράκους και όπλα, παραμύθι θαρρείς πως ήταν; Λίγο το ψωμί, ελάχιστες οι χαρές,  σπάνιο το γέλιο….    Γι’ αυτό σε λέω Ρηνιώ, φτάνουν και περισσεύουν αυτά που περάσαμ’  εμείς,  Τα παιδιά μόνο χαρές τα πρέπουν!».  
Τα λόγια αυτά είναι της Λεμονιάς, της σοφής λαϊκής  γερόντισσας, από το ιστορικό μου μυθιστόρημα «Οι Δρόμοι της Βροχής», η ζωή της οποίας σημαδεύτηκε  από γεγονότα τραγικά. Δεν έχασε όμως την ανθρωπιά, το χιούμορ της και κυρίως την αγάπη της για τη ζωή και τη συνέχειά της, τα παιδιά
Ας κάνουμε πράξη τα λόγια  της.        Ας πάρουμε από το χέρι τα παιδιά για να μας οδηγήσουν μέσα από μονοπάτια, που μόνο εκείνα γνωρίζουν, στην αγάπη, στη χαρά, στην αισιοδοξία! Ας γλυκάνει τις ψυχές μας το χαμόγελό τους και ας υποδεχτούμε μαζί τους τον καινούργιο χρόνο ελπίζοντας ότι θα είναι καλός και δημιουργικός! Χρόνια Πολλά,  Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά σε όλους!

Τρεις γυναίκες, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο η καθεμία –ή ίσως εν αγνοία τους τον ίδιο–, συναντιούνται, το 1922, στη Θεσσαλονίκη. 

Η Σουμέλα, η Πόντια, και η Βερονίκη, η Αρμένισσα, κουβαλούν το προσωπικό τους δράμα και το φορτίο της γενοκτονίας των συμπατριωτών τους. Η Γιασεμή, η Θρακιώτισσα, από την άλλη, φτάνει στη Σαλονίκη έχοντας στα σπλάχνα της τον καρπό του βιασμού της από έναν Τούρκο. 

Η Κατοχή και ο Εμφύλιος αφήνουν καινούργια οδυνηρά σημάδια στη ζωή της Γιασεμής, ξυπνούν όμως και τις τύψεις της για μυστικά που ποτέ δεν ξεστόμισε. Θα αφήσει τη ζωή να κινεί τα νήματα ερήμην της ή θα καταφέρει να την αλλάξει; Τι θα συμβεί όταν, έπειτα από χρόνια, αποφασίσει να βγάλει από τα ντουλάπια της ψυχής της σκελετούς και δαίμονες; 

Ένα ταξίδι γεμάτο τραύματα και μυστικά, αγάπες, έρωτες και απουσίες, συναντήσεις που καθορίζονται από την Ιστορία και τη μοίρα. Ένα μυθιστόρημα όπου τα γεγονότα και οι καταστάσεις ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων, δημιουργούν όμως ευκαιρίες και διεξόδους για να βγουν από τη δίνη όπου τους έριξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου