Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η κ.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5/2018 ΣΤΗ 15η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΟΥ!!!!

Η κ.Georgia Kakalopoulou θα υπογράψει το βιβλίο της, "Το διαμάντι της ερήμου" στο περίπτερο της Ωκεανίδας, στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης!!!

"Τα παραμύθια είναι μικρά δείγματα της φαντασίας που διαθέτει η ζωή. Όποιος δεν πιστεύει σε αυτά, δεν βλέπει τις απεριόριστες δυνατότητές της".
Το σκηνικό παράδοξο, άγριο: η αραβική έρημος, μια συνωμοσία, μυστικές υπηρεσίες, προδότες και ένα αιματηρό πραξικόπημα.
Δυο πρίγκιπες, αποφασισμένοι να ριχτούν στη φωτιά της μάχης.
Το Εμιράτο του Αλμάς, το Διαμάντι της Αραβίας, είναι το τρόπαιο που διεκδικούν.
Όχι, όμως, η Έλενα, που ξεκινά για ένα μοναχικό ταξίδι του μέλιτος, θέλοντας να αφήσει πίσω της την απογοήτευση για τον άνθρωπο που είχε εμπιστευτεί, δίχως να γνωρίζει πως από την πρώτη στιγμή αυτού του ταξιδιού μια σκευωρία εξυφαίνεται γύρω της. Αντιμέτωπη, ξαφνικά, με βαριές κατηγορίες και περιστοιχισμένη από ανθρώπους έτοιμους να ρισκάρουν και την ίδια τους τη ζωή για να πάρουν αυτό που θέλουν, η Έλενα βεβαιώνεται πως η ζωή παίζει παιχνίδια μαζί της.
Το διαμάντι της ερήμου είναι ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι σε βάρος της; 
Ωστόσο, ακόμη και σε μια εποχή σαν τη δική μας, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο...

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Γεωργία Κακαλοπούλου μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Γεωργία Κακαλοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στον Δήμο Δίου Ολύμπου Πιερίας, απ’ όπου και κατάγεται. Οι πρόγονοί της έχουν ρίζες στην Κρήτη και στη Μικρά Ασία. 
Φοίτησε στα ΤΕΙ Επισκεπτριών Υγείας, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου, καθώς και μαθήματα υποκριτικής σε ερασιτεχνικό θέατρο της Κατερίνης, συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη το μυθιστόρημά της "Μελωδία στη Θύελλα". Γράφει, επίσης, ποιήματα και άρθρα στο blog της http://georgiakakalopoulou.blogspot.com.
Άρθρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί και στη διαδικτυακή εφημερίδα Mag Newspaper.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε τεχνικό γραφείο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 
 Νομίζω πως ήταν «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της Άλκης Ζέη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
 Όχι ιδιαίτερα με εξαίρεση το καλό ανάγνωσμα. Μου αρέσει να διαβάζω τα πάντα καθώς θεωρώ πως το καλό βιβλίο έχει ουσία και ποιότητα οποιοδήποτε ‘ένδυμα’ και να φορά. Δεν είμαι ‘ρατσίστρια’ των αναγνωσμάτων και δεν βγάζω ποτέ συμπεράσματα πριν ‘γευτώ’ κάτι. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
 Σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να απασφαλίσει το όπλο της φαντασίας μου και να δημιουργήσει αυτή την ξέφρενη αντίδραση μέσα μου, να θέλω να δημιουργήσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου "Το διαμάντι της ερήμου"  γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;;
 Νομίζω πως ήταν μια σκηνή ταινίας. Ένας μαυροφορεμένος άντρας επάνω σε ένα στολισμένο και περήφανο άλογο καταμεσής της ερήμου. Είχα την εντύπωση πως ήδη ο ήρωας μου, μου είχε δοθεί. Πως έπρεπε να γράψω κάτι για έναν τέτοιον χαρακτήρα, για έναν άνθρωπο που θα παλεύει με τα στοιχεία της φύσης, τις καταστάσεις, τους εχθρούς και τα ίδια τα συναισθήματα του αλλά θα στέκει αλύγιστος κι αυθεντικός, με αξίες και πίστη απέναντι στη δριμύτητα τους. Από εκεί προκύπτει και ο τίτλος… Κάτι τόσο πολύτιμο και τόσο ανθεκτικό όσο το Διαμάντι, θα του ταίριαζε ως χαρακτηρισμός.  
  
ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί; 
Είναι περίεργο αλλά επειδή καθένας από τους ήρωες μου έχει τη δική του προσωπικότητα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, δεν είμαι ικανή πλέον να τους ξεχωρίσω. Καθένας από αυτούς κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του; 
 Όλα λίγο ή πολύ έχουν τη δική τους δυσκολία στο να γίνουν μεστά κι σωστά ολοκληρωμένα καθώς είναι ένα είδους γέννας και ως γυναίκες γνωρίζουμε καλά πως καμιά γέννα δεν είναι εύκολη. Όμως γενικότερα δεν υπάρχει κάτι που να με δυσκόλεψε πραγματικά στην ολοκλήρωση του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Τι είναι αυτό που δυσκολεύει περισσότερο έναν συγγραφέα; Να βρει το θέμα του, να εξελίξει την ιστορία του ή το να την ολοκληρώσει; 
Αυτό υπόκειται στην ιδιοσυγκρασία και στην φύση του εκάστοτε συγγραφέα ή ακόμη και στις συγκυρίες ή τις καταστάσεις που περνάει το διάστημα που ετοιμάζει ένα βιβλίο. Δεν είμαστε αποκομμένα όντα αλλά άνθρωποι σε μια κοινωνία που τραντάζεται, καταρρέει και αναδομείται καθημερινά.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών; Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
 Λαμβάνω μηνύματα από τους αναγνώστες μου και πολύ συχνά μάλιστα, σχεδόν καθημερινά αλλά αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη χαρά μου. Να ξέρω πως κάποιος αγκάλιασε το έργο μου, κοιμήθηκε ή ξύπνησε μαζί του, χαλάρωσε, ξέσπασε, ξέφυγε… Αυτό θέλει κάθε συγγραφέας, να φορτώσει πολλούς, όσους γίνεται περισσότερο πάνω στο καράβι του βιβλίου του και να τους οδηγήσει  στο όνειρο, την ελπίδα, τη σκέψη, τον προβληματισμό ή τον έρωτα και το συναίσθημα. Με επηρεάζουν οι γνώμες του αναγνωστικού κοινού μου, με βάζουν σε σκέψη κυρίως.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο; Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες; 
 Αυτό που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη παρόλο που ήταν σχεδόν άγνωστο για την πλειονότητα του αναγνωστικού κοινού ήταν μια επανέκδοση του πρώτου μου βιβλίου όμως ήδη έχει στα χέρια του ο εκδοτικός μου ένα ολοκαίνουριο έργο μου που μάλλον θα κυκλοφορήσει κατά το Φθινόπωρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Ο καθένας έχει στο μυαλό του μια εικόνα για τους συγγραφείς της αρεσκείας του, βασισμένη στα γραπτά τους και στις απαντήσεις των συνεντεύξεων που δίνουν. Μιλήστε μου λίγο για σας, για την καθημερινότητά σας, γι’ αυτά που αγαπάτε να κάνετε κι αυτά με τα οποία είστε αναγκασμένη να συμβιβάζεστε. Διαφέρει πολύ η ζωή ενός συγγραφέα από αυτή των αναγνωστών του; 
Όχι φυσικά. Αν εξαιρέσει κανείς τη φυγή στο όνειρο και το γεγονός πως καθημερινά ζούμε και αναπνέουμε μαζί με τους ήρωες μας, πως τους κουβαλάμε μέσα μας και γίνονται υπαρκτά για μας πρόσωπα με φωνή , σκέψη και δραστηριότητα γιατί έτσι τους κατανοούμε καλύτερα κι έτσι μπορούμε να τους προσφέρουμε στους αναγνώστες μας, η ζωή μας κυλάει υπερβολικά ανθρώπινα θα έλεγα. Ως μητέρα δυο υπέροχων τέκνων, ως σύζυγος κι εργαζόμενη, έχω πολλές και καθημερινές υποχρεώσεις. Έξοδοι διαφυγής και ξεκούρασης για μένα, πέρα από τη συγγραφή που τη θεωρώ ανάγκη και απόρροια του χαρακτήρα μου, είναι η μουσική. Ακούω απίστευτα πολλή μουσική, αγαπώ τα ταξίδια, έστω και οι μικρές κοντινές αποδράσεις , ζωγραφίζω και παρακολουθώ πολύ κινηματογράφο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα; 
«Άσλει Μπελ» του απίστευτου Ντιν Κουντζ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:13)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά… 
Η φράση: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!» του ανεπανάληπτου Καζαντζάκη. «Shape of my heart” Backstreet boys και ταινίες… «Περηφάνια και Προκατάληψη». 


1 σχόλιο:

  1. Πολύ ρομαντικό και καλογραμμένο βιβλίο! Όλες οι γυναίκες έχουμε ονειρευτεί τον πρίγκιπά μας πάνω στο μαύρο του άλογο! Το διάβασα σε μια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή